vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Precizări importante privind anul școlar 2015/2016. Vezi care sunt și ce trebuie să facă elevii de clasa a XI-a și a XII-a!

  de - | 2 septembrie 2015, 11:31 AM | Educaţie

  0

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunţat, printre altele, că elevii de clasa a XI şi a XII vor beneficia anul acesta, pentru prima dată, de manuale gratuite. „Vom avea manuale gratuite pentru clasa a XI-a şi a XII-a. Este prima dată când se întâmplă asta. Vor fi alocate 120 milioane de lei pentru manuale. Elevii le vor cumpăra de pe piaţa liberă şi le vor fi decontate”, a precizat ministrul.

  În ceea ce priveşte manualele pentru elevii de clasa a III-a şi a IV-a, ministrul Educaţiei a precizat că „toţi elevii vor avea manuale pe bancă la începutul anului şcolar”.

  Totodată Cîmpeanu a anunţat că pe site-ul Ministerului Educaţiei a fost publicat un apel pentru evaluarea manualelor de clasa a IV-a, valabil în perioada 1 septembrie – 30 octombrie.

  De asemenea, un apel similar a fost publicat şi în ceea ce priveşte redactarea subiectelor pentru testele naţionale pentru diverse cicluri de învăţământ.

  „Sunt postate apelurile pentru candidaturile celor care vor constitui colectivul de redactare al subiectelor. Apelul este dechis până pe 22 septembrie”, a subliniat ministrul Educaţiei.

  Referitor la majorarea salariilor, ministrul a precizat că „se va primi un procent care să asigure ilustrarea afirmaţiei că Educaţia şi Sănătatea sunt prioritare, inclusiv din punctul ce vedere al salarizării”. În plus, Cîmpeanu a arătat că „majorarea salariilor nu trebuie aplicată uniform, ci în funcţie de progresul şcolar înregistrat de profesori” şi că va exista „şase trepte de salarizare”

  „Degeaba aveam creşteri salariale la cei cu 30-40 de ani vechime, care oricum sunt dedicaţi, dar mai imporatant  este pentru tinerii care intră în sistem”, a adăugat el.

  În final, ministrul Educaţiei a precizat că anul viitor elevii vor începe şcoala pe 15 septembrie.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.