marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prea „tare”, prea ca la țară! De patru ani, cel mai „tare” dosar anti țigări Jin Ling făcut de Poliția Arad „șade” bine mersi la WC, „uitat” de cel mai „tare” procuror DIICOT

  de Alin Olteanu | 5 iunie 2018, 9:29 AM | Investigaţii | Topic special

  8

  Procurorul Bogdan Diaconescu

  Nu mai puțin de 64 de percheziții domiciliar-imobiliare, 52 de mandate de aducere, jandarmi și polițiști – mai bine de 200 de oameni, două zile de mobilizare generală a unităților polițienești din 3 județe… mii de litri de benzină consumați, sute de telefoane acoperite și descoperite… contabili speriați, avocați frecându-și palma dreaptă, energii colective dispuse în spirală, ca la MISA acasă – așa scriam în octombrie 2016 despre acest dosar, pe care-l intitulam „Jin Ling” pentru că arătam că era vorba despre traficanți cu țigări.
  Bineînțeles că la mișto scriam că „nu, nu a fost invadată Regiunea Banat-Crișana… A ieșit DIICOT-ul, în urma ălora de la poliție și de la doi și-un sfert, „după multiple activități informativ-operative”, cum zic ei, după țigări… în speță, sub coordonarea procurorului Bogdan Diaconescu… să nu existe confuzii (sau medalii)  nemeritate, c-ar fi nedrept!”

  Spre aducere aminte, în data de 19 octombrie 2014,

  sub coordonarea procurorilor DIICOT au fost efectuate 64 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Timiș, Bihor, cu sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Timișoara și Oradea, din cadrul IPJ Arad, precum și cu suportul jandarmilor din cadrul IJJ Arad.

  Și a urmat, tot atunci, în 19 octombrie, sforăitorul cumunicat de presă în urma căruia s-a lăsat cu salarii de merit, ridicări în grad și alte nebunii din acelea de și le dau unii ca să aibă pensii mai mari: „În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate 20 de baxuri de țigări, 12.785 de euro și 155.332 de lei. Totodată au fost puse în executare 54 de mandate de aducere pe numele membrilor grupării. În urma audierilor, procurorii DIICOT – BT Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților: Andra Sorin Ștefan – lider al grupării, Șirianu Daniel Emil, Vârtaci Diana Eniko – agent de poliție, Pap Iuliana Rozalia, Roman Gheorghe Laurian, Szilaghi Ileana, Bamfil Ioan, Ciortea Mircea și Achim Gheorghe. Cei nouă inculpați reținuți sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată”.

  Nici nu mai contează câți dintre cei „prinși” au stat la bulău perioade de 30 de zile înșiruite de mai multe ori (unii chiar de nouă…) de către magistrați în urma cererilor procurorului de caz. Chiar că nici nu mai contează. Acum, toți acei „vinovați” stau bine mersi la casele lor și se roagă ca procurorul DIICOT să iasă la pensie și, astfel, dosarul să fie uitat și, în consecință, poate clasat.

  Citește și: „OPERAȚIUNEA JIN LING” a fost un BULLSHIT DE RAZIE… demnă de filmele cu Garcea. Vezi rezultatul „amplei operațiuni”!

  Vă dați seama că Ioan Tamaș,

  comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Arad, s-a supărat atunci pe noi pentru miștoul făcut și nici nu a mai vrut să ne vorbească vreo câteva luni… Ne-am gândit că-i trece la un moment dat, drept pentru care am tot așteptat… Și tot am așteptat… așa încât am ajuns în ziua de astăzi, 5 iunie 2018, după aproape patru ani, când nu am mai rezistat și vrem să ne împăcăm. Și cum să ne împăcăm? Normal, doar apucând „taurul de coarne” și apăsând pe rană să aflăm unde doare. 

  În primul rând, ne-am pus întrebarea dacă, de patru ani, domnul Tamaș vorbește cu procuroul DIICOT? Și e o întrebare legitimă în condițiile în care comandantul ar putea aștepta soluționarea dosarului, întocmirea rechizitoriului și trimiterea în judecată a celor vinovați pentru a ne arăta nouă obrazul, de necredincioși ce am fost… Să fie oare domnul Tamaș supărat și pe domnul Diaconescu? Nu știm. Și nici nu ne mai interesează prea tare…

  Mai citește și: „Cauza Jin Ling” – între berbecul corect împlântat în ușă și șervețelul incorect completat pe birou…

  Ce am vrut să spunem cu rândurile de mai sus? – poate o să vă întrebați unii dintre dumneavoastră, cititorii noștri. Iată ce am vrut să spunem: de aproape patru ani (4 ani) dosarul cu numărul 4847/108/2014 stă într-un sertar de la DIICOT Arad și nu este soluționat! Asta da operativitate, decizie și profesionalism!

  De ce stă dosarul într-un sertar? Păi… sunt mai multe posibilități, noi neștiind deocamdată pe care să o alegem:

  1. Procurorul a uitat de el (dosar – nota red.);

  2. Procurorul a vrut să uite de el, de dosar;

  3. Procurorul, când a vrut să se apuce de el, l-a dus nevasta în concediu, la nisip;

  4. Procurorul vrea să se pensioneze și îl doare-n cot de niște țigări Jin Ling de contrabandă după care au umblat sute de oameni ai legii;

  5. Procurorul vrea să le arate polițiștilor din Arad cine e șeful și că cele „câteva” percheziții nu-l pot îndupleca;

  6. Procurorul se joacă… dorind să știe cât rezistă, în așteptarea rechizitoriului, inimile celor prinși cu țigările de contrabandă;

  7. Procurorul a fost foarte ocupat cu alte zeci de dosare și pur și simplu nu mai poate;

  8. A rămas DIICOT Arad fără hârtie la WC…

  ***

  Mai jos… răspunsul oficial -ca urmare a cererii Special Arad- al șefului DIICOT prin care ni se confirmă că, de patru ani, instituția de forță împotriva crimei organizate a fost „moale” rău, nereușind să facă un banal rechizitoriu:

  dosar DIICOT

   

   

   

   

   

  Foto: criticarad.ro

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din păcate aceasta e justiția din România , sincer și eu lucrez cu procurori și am văzut o durere in pl maxima fata de munca polițiștilor . Toată lumea da vina pe politie , dar nimeni pe justiție , care de fapt e problema cea mai mare din acest sistem infect și corupt

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Eu nu vreau decat ca justitia din Romanica! sa mearga pe alte cai: Sa ma explic:
   Doresc ca procurorul sa aiba un termen limita pentru solutionarea cazurilor pe care le instrumenteaza si atunci daca nu reuseste sa castige in instanta sa fie penalizat intr-un fel oarecare. Cred ca scadere de gradatii la fiunal de semestru, an ar fi cea mai buna metoda si un indicator de genul cazuri castigate raportat la numar de cazuri incepute sau numar de cazuri trimise in instanta.
   E adevarat, unii infractori vor scapa, dar si sa stam cu dosare netrimise in instanta cativa ani sau si mai rau, cu dosare in instanta, la judecare alti cativa ani!
   Pai asta este justitie?
   Si se vaita judecatorii si procurorii ca au prea mult de lucru, dar se pare ca tergiversarea este o metoda de LUCRU!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.