duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Practica Apple Inc încalcă legile concurenței”, declară autoritatea de reglementare a concurenței din Olanda

  de - | 26 decembrie 2021, 5:21 PM | Internaţional

  0

  Principala autoritate de reglementare a concurenţei din Olanda a declarat că Apple Inc a încălcat legile concurenţei şi a făcut modificări ale politicilor de plată în App Store, conform deciziei publicate vineri, 24 decembrie, notează Reuters Compania riscă o amendă de până la 50 de milioane de euro (56,6 milioane de dolari) dacă nu se conformează. Apple a primit termen până pe 15 ianuarie pentru implementarea modificărilor, se arată într-o declaraţie a autorităţii olandeze de reglementare ACM.

  Practica Apple de a cere dezvoltatorilor de aplicaţii să-şi folosească sistemul de plată în aplicaţie şi să plătească comisioane de 15% până la 30% pentru achiziţiile de bunuri digitale a fost analizată de autorităţile de reglementare şi legiuitorii din întreaga lume. În 2019, a fost lansată o investigaţie a Autorităţii pentru Consumatori şi Pieţe din Olanda (ACM) pentru a afla dacă practicile Apple au reprezentat un abuz de poziţie dominantă pe piaţă.   Ulterior ancheta s-a restrâns pentru a se concentra în primul rând pe aplicaţiile de pe piaţa de întâlniri (dating), inclusiv pe proprietarul Tinder, Match Group Inc.

  „Nu suntem de acord cu ordinul emis de ACM şi am depus o contestaţie”, a spus Apple într-un comunicat. Acesta a adăugat că „Apple nu are o poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei de software din Olanda, a investit resurse extraordinare, ajutând dezvoltatorii de aplicaţii de întâlniri să ajungă la clienţi şi să prospere în App Store”.

  Decizia din Olanda vine după ce producătorul de iPhone a pierdut lupta în Coreea de Sud pentru a opri o lege care impune furnizorilor importanţi de platforme de aplicaţii, precum Apple şi Google Alphabet Inc, să permită dezvoltatorilor de aplicaţii să folosească servicii de plată terţe.

  Citeste mai mult: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.