joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Prăbușiți după pauză! UTA a pierdut la Botoșani după o repriză secundă foarte slabă

  de Lucian Dănilă | 6 august 2021, 9:10 PM | Sport | Topic special

  0

  De ce ne era frică nu am scăpat. UTA nu a mai arătat la fel de montată ca la meciul de duminică contra celor de la FCSB. Mai mult decât atât, UTA a arătat rău și din punct de vedere fizic, iar greșelile făcute de-a lungul jocului au fost inexplicabile pentru acest nivel.

  Echipa lui Gyuszi Balint a început avântat și chiar a condus ostilitățile în teren ducând mingea foarte des în preajma careului lui Pap. Ocaziile, însă, aveau să fie doar la poarta lui Iacob. Dacă UTA a avut câteva situații favorabile, echipa lui Croitoru a reușit să își finalizeze acțiunile, dar Fili nu a nimerit poarta.

  Faza care a oglindit acest meci s-a petrecut în minutul 20, atunci când Erico a căzut efectiv în fund în timp ce avea mingea în control, Sila a rămas singur cu portarul Iacob dar șutul său a trecut puțin pe lângă poartă. Pe margine se citea exasperarea pe fețele ambilor antrenori, a lui Croitoru pentru ratare, iar a lui Balint pentru că rar i-a fost să vadă asemenea greșeală ca a lui Erico.

  Ubbink a trimis singurul șut periculos al arădenilor în prima repriză, dar Pap a reușit să pareze.

  Tot Fili l-a mai pus la încercare pe Iacob și după minutul 25 pe teren mai se vedea o singură echipă, FC Botoșani. Arădenii nu au mai contat în atac, iar liniile echipei din Moldova împingeau tot mai mult jocul spre poarta lui Iacob. Cu toate acestea, UTA a reușit să încheie la egalitate prima parte a meciului, dar era nevoie ca ceva să se schimbe în jocul roș-albilor.

  Forțat să-l schimbe pe Kage încă din minutul 18, Croitoru a mai făcut două schimbări și la pauză. Au rămas la vestiare jucătorii care au ratat ocaziile celor de la Botoșani, iar în locul lor au intrat Petkovski și Roman. Cei doi jucători aveau să schimbe total soarta acestui meci. Efectele s-au văzut imediat, Racovițan ratând din fața porții în urma unui corner executat de Roman. Arădenii au început să primească și cartonașe galbene după atacuri întârziate ale lui Passaglia sau Erico, asta în condițiile în care și Batha a fost avertizat în prima parte a meciului.

  FC Botoșani a deschis scorul în minutul 61 la o fază la care încă încercăm să-i găsim explicații. Braun a trecut foarte ușor de Shlyakov, care din nou a făcut un meci modest, a centrat în careu, iar Petkovski, un jucător de 168 de centimetri, a câștigat duelul aerian cu Vukcevic și a marcat cu capul la colțul lung: 1-0! Muntenegreanul Vukcevic, a fost unul dintre cei mai constanți jucători în primele trei etape ale campionatului, dar astăzi a avut o zi pe care va trebui să o uite repede.

  UTA a încercat să răspundă repede, dar Dangubic și Erico nu au nimerit spațiul porții la două bune oportunități.

  Golul avea să cadă tot în poarta lui Iacob în urma altei greșeli personale. Medjimorec a fost al doilea la minge în încercarea de a-l bloca pe Roman, atacantul Botoșaniului a reușit să împingă balonul iar Medjimorec l-a lovit clar în piciorul drept și centralul întâlnirii a dictat penalty. Era minutul 73 și Ongenda a transformat cu un șut la firul ierbii în dreapta lui Iacob: 2-0.

  UTA părea că și-a pierdut complet busola și ne temeam de un scor rușinos. Cei de la Botoșani, însă, nu au mai forțat și arădenii au ieșit încet, încet din corzile în care au fost ținuți de la începutul părții secunde. Finalul chiar a fost destul de aprins. După un șut al lui Batha apărat de Pap, Hora – intrat în locul lui Dangubic – a recuperat o minge de la Șeroni și l-a învins pe Pap cu un șut la colțul lung. Mai erau două minute și UTA a împins jocul spre poarta adversă, dar centrările lui Vukcevic nu au avut calitatea de a găsi în careu vreun coechipier.

  UTA pierde primul meci din acest sezon după o evoluție foarte slabă, iar acum Balint trebuie să găsească soluții pentru meciul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, un meci care probabil se va disputa în aceleași condiții ca și cel cu FCSB, în fața unei arene cu 9.000 de spectatori.

  „La cum ne-am prezentat nu puteam emite pretenții de la acest joc. Trebuie să identificăm cauzele care au dus la asta. S-au făcut greșeli mari atât individuale cât și ca echipă”, a spus Gyuszi Balint după meci.

  FC Botoșani – UTA Arad 2-1 (0-0)

  Petkovski 61, Ongenda 73/ Hora 90+2

  FC Botoșani: E. Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – Papa, Edjouma (70 Chindriș), Ongenda (85 D. Croitoru) – Fili (46 Petkovski), Sila (46 Roman), Kage (18 Santos). Rezerve: Contra – Patache, Chindriș. Florescu, Croitoru, Petkovski, Roman, Torres, Mateus. Antrenor: Marius Croitoru

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico (70 Benga), Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia (70 Vorobjovas) – Roger, Ubbink (65 Antal), Miculescu (82 Isac) – Dangubic (65 Hora). Rezerve: Balauru – Baravykas, Vorobjovas, Tomozei, Bustea, Antal, Hora, Isac, Benga. Antrenor: Gyuszi Balint

  Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș – Brașov) – Mircea Orbuleț (București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe – Covasna). Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina – Prahova).

  Observator FRF: Sorin Boca (Iași)

  Observator LPF: Ion Ion (București)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.