sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Potrivit Le Figaro și Le Monde, Emmanuel Macron rămâne Președintele Franței

  de - | 24 aprilie 2022, 9:08 PM | Internaţional

  0

  (foto: Le Figaro / FIGDATA)

  Emmanuel Macron a învins-o pe rivala sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, potrivit exit-pollurilor, scrie The Guardian.

  Potrivit estimărilor Ifop, citate de Le Figaro, actualul președinte a obținut 58% din voturi, față de 42% pentru liderul Rassemblement National (Adunarea Națională).

  Publicația Le Monde citează sondajul Ipsos-Sopra Steria, iar rezultatele indică aproximativ același scor: Macron – 58,20%, Le Pen – 41,80.

  exit poll le monde

  În Franţa, publicarea oricăror rezultate, parţiale sau finale, este interzisă până la închiderea ultimelor secţii de votare, la ora locală 20.00 (18.00 GMT).

  Potrivit Le Figaro, care a dat rezultatul la ora 20:00 fix, absenteismul la vot a fost în creștere față de 2017, fiind estimat la 28,2%.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.