joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ponta a atacat dur Ungaria. Ministrul de Externe Peter Szijjarto ripostează

  de - | 16 septembrie 2015, 10:54 AM | Internaţional

  0

  Premierul Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa Ungariei după ce oficiali ungari au declarat că dacă e nevoie, vor face un gard și la granița României. Ponta a spus că anumiți lideri maghiari trebuie ținuți închiși, iar prin gardurile pe care le construiește, Ungaria „se scoate din Europa”.

  „Unii oficiali maghiari ar trebui să-i ținem după gard, să nu se mai plimbe prin Transilvania sau în Europa și să spună lucruri ciudate. Pot să fie, printre refugiați, și teroriști. Ungaria, prin faptul că ridică un gard și aruncă problema în România, Serbia, Austria, se scoate din Europa. Noi suntem mai europeni decât ei. Eu mă gândesc cu groază la un singur lucru care e posibil: ce facem dacă militarii maghiari se apucă și trag sau ucid niște copii, niște femei?”, a declarat premierul la Antena 3.

  Declarația premierului vine după ce Ungaria a anunțat că, dacă e nevoie, vor face un gard și la granița României. 

  Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a condamnat dur, miercuri, afirmațiile premierului Victor Ponta la adresa Ungariei, anunță B1 TV.

  Peter Szijjarto a spus că „Ponta și-a pierdut autocontrolul prin unele afirmații iraționale și jignește cu asta întreaga Ungarie”.

  „Politicienii europeni civilizaţi nu spun astfel de calomnii necontrolate. Remarcile sale au o singură explicaţie: şi-a pierdut total sprijinul în politica internă din România”, a mai explicat ministrul ungar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.