miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Panică la Unitatea de Primire Urgențe Arad din cauza unui miros înțepător. Personalul medical a fost evacuat. Pompierii, chemați la fața locului

  de Ioana Costaș | 14 mai 2023, 10:51 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Pompierii au fost sesizați, sâmbătă seara, în jurul orei 22:30 despre faptul că la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Arad din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad se simte un miros înțepător – potrivit celor care au solicitat prezența echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad la fața locului. Conform informațiilor noastre, personalul medical și pacienții de la UPU au acuzat senzație de usturime în gât.

  Mirosul ar fi venit din camera de resuscitare a UPU Arad. Cadrele medicale și pacienții au fost evacuați.

  La fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale ISU Arad, printre care și autospeciala CBRN – destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice. Echipajul CBRN a folosit aparatele din dotare, cele care măsoară nivelul de toxicitate, însă acestea nu au indicat valori depășite.

  De asemenea, echipajele ISU Arad au folosit detectoarele de gaz din dotare, fiind luată în considerare o posibilă scurgere de gaz. În urma verificărilor s-a constatat că nu este vorba despre o scurgere de gaz.

  S-ar fi stabilit că mirosul ar fi venit din sistemul de ventilație și că ar fi provenit în urma deratizării efectuată în subsolul unității medicale cu două ore înainte de incident. Însă, spun surse, sistemul de ventilație este amplasat pe acoperișul clădirii spitalului și nu are legătură cu subsolul.

  Substanțele folosite la deratizare nu au miros, conform informațiilor noastre, iar firma care a efectuat deratizatarea a arătat sâmbătă seara, în urma intervenției pompierilor la UPU, toate avizele care indicau substanțele folosite la deratizare și în ce cantitate.

  Potrivit informațiilor noastre, mirosul ar fi fost identificat de către unii de la fața locului ca fiind specific celui de spray paralizant, însă nu a fost raportat niciun eveniment în incinta UPU, în urma căruia să fi fost folosit spray paralizant.

  Pentru eliminarea mirosului înțepător s-a procedat la ventilarea încăperilor preț de aproximativ două ore.

  În final, nu s-a stabilit de unde provenea mirosul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.