miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pompierii au stins patru incendii de vegetație uscată, într-o singură zi, în județul Arad

  de Ioana Costaș | 21 iulie 2023, 4:37 PM | Știri Arad

  0

  foto: ISU Arad

  Pompierii arădeni au fost solicitați, vineri, 21 iulie, să intervină pentru stingerea a patru incendii de vegetație uscată, în județul Arad.

  „Pompierii arădeni au fost solicitați să intervină în cursul zilei de astăzi, 21 iulie, pentru localizarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată, miriște și culturi agricole, în localitățile Curtici, Almaș, Zerind și municipiul Arad – zona Micălaca. Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompierii arădeni, aceștia limitând propagarea flăcărilor la construcții. În urma incendiilor au ars un lan de grâu pe o suprafață de aproximativ 0,6 hectare și 1,5 hectare de vegetație uscată și miriște”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Pentru prevenirea incendiilor în perioadele cu temperaturi ridicate, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri:

  – În perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriștii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

  – Nu aruncați la întâmplare resturi de țigări aprinse! Acestea pot provoca incendii în zonele cu uscăciune și pot pune în pericol viața și bunurile.

  – Nu efectuați lucrări care creează condiții favorabile pentru producerea de incendii.

  – Informați-vă și respectați măsurile autorităților pe linia prevenirii incendiilor.

  ISU Arad precizează că „cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvențiilor de către APIA”.

   

  Citește și: Bilanțul de weekend al pompierilor arădeni: incendii de deșeuri menajere și vegetație uscată și intervenții SMURD

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.