duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Pompierii din Sântana trebuie să se roage de șoferi să nu le blocheze ieșirea din unitate a autospecialelor

  de Mihai Todoca | 3 martie 2020, 4:07 PM | Știri Arad | Strada

  5

  Acum doi ani scriam un articol în care explicam că pompierii voluntari din Sântana se confruntă tot mai des cu blocarea ieșirii din unitate a autospecialelor. Se pare că nu se întâmplă mai nimic în acest sens, și având în vedere că vizavi de clădirea pompierilor se află o sală de evenimente, locul din fața ei este mai tot timpul tratat ca o parcare. Pompierii voluntari din Sântana au avut în cursul anului trecut un număr de aproximativ 50 de intervenții, iar anul acesta au bifat deja zece.

  Citește și: „Eu sunt mireasa, care-i problema? Ii cv invidie pe aicea?” – sau cum să îți bați joc de oamenii care salvează vieți

  Nu că le-am dori la mai multe… dar la cât de des le este blocată ieșirea, odată și odată tot se va întâmpla să nu poată ieși din unitate, iar o tragedie va avea loc cu simplul concurs al inconștienței unor oameni care consideră că pot parca oriunde și oricând.

  Ce spune legea în aceste cazuri:

  „Staționarea voluntară a vehiculelor în dreptul căilor de acces ale proprietăților alăturate drumurilor publice se sancționează cu 4-5 puncte amendă, respectiv 580-725 RON, 3 puncte de penalizare, plus ridicarea autoturismului dacă este găsit la fața locului”.

  „În cazul semnalat, poza a fost trimisă colegilor noștri din Sântana pentru identificarea proprietarilor și luarea măsurilor de drept”,a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

  Totuși, trebuie să ne punem întrebarea – deoarece sesizări la Poliție cu privire la cele enumerate mai sus nu au fost, după cum ne-au spus cei de la IPJ Arad – când a devenit rețeaua de socializare jandarmul personal? Poate că înainte de a posta pe facebook e nevoie să ne îndreptăm atenția către instituțiile abilitate care au și cadrul legal de a acționa, iar în cazul în care acestea nu își fac treaba, abia atunci să atragem atenția publicului larg.

  Untitled

  UPDATE: În urma articolului publicat, șoferii care au parcat în fața unității de pompieri au fost sancționați, acest lucru fiind confirmat chiar de către unul dintre ei. Mai mult decât atât, acesta ne-a trimis și două poze în care în același loc erau parcate alte două mașini, spunând că acestea sunt ale angajaților. Am verificat și acest aspect, dovedindu-se a fi adevărat. Așa după cum ne-a și scris, unul dintre șoferii sancționați: „vrem ca toți cetățenii să respecte regulile”. Lucru cu care suntem perfect de acord. Legea este și trebuie să fie pentru toți, nu doar când ne servesc propriile interese.

  88961216 490122281669022 3226245056113410048 n 89105039 129561955160614 1332187598386364416 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „În cazul semnalat, poza a fost trimisă colegilor noștri din Sântana pentru identificarea proprietarilor și luarea măsurilor de drept”,a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
   .
   Foarte interesant acest pasaj al comunicatului IPJ. Dacă se iau „măsuri de drept” pe baza unei poze în Sântana, atunci aceleași „măsuri de drept” ar trebui luate și în Arad. Eu mă angajez să trimit poze cu „Bizoni și Bizonițe” din Arad care parchează pe unde apucă. Sunt curios doamna Claudia Iuga, dacă ve-ți proceda la fel. Fiindcă zilnic întâlnesc mașini parcate pe unde vor mușchii unora ce se cred printre „importanții” Aradului și ne sfidează toți ceilalți prin felul în care se comportă în traficul de zi cu zi. O asemenea acțiune în colaborare cu cetățenii ar face cât decât „curățenie” și pe străzile Aradului, că este o debandadă totală. Vă vom scutii de multe ore de bătut străzile cu piciorul și o grămadă de combustibil. Iar acei idioți de și-au luat un SUV-an, un BMW, sau un Merțan și imediat se cred îndreptățiți să se plaseze peste lege își vor primi ce merită.
   .
   Stimată doamnă Claudia Iuga, ar fi util să ne lămuriți dacă se merită osteneala de a vă trimitem pozele. Un răspuns scurt și concis ar fi suficient.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Autorul articolului scrie că ” dar la cât de des le este blocată ieșirea, odată și odată tot se va întâmpla să nu poată ieși din unitate…”. Păi vă spun că asta s-a întîmplat de mai multe ori pînă acum. Cel puţin de 5 ori în ultimii 2 ani. Acum doi ani a fost o situaţie în care la fel nu am putut ieşi, iar la întoarcere de la intervenţie nu am putut întra la garaj. A trebuit să prindem toţi de autoturismul parcat aiurea şi cu forţă brută să-l dăm într-o parte că se blocase deja traficul pe şosea.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.