duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Update A murit arsă de vie în propria casă. Pompierii arădeni intervin la un incendiu din Mărăuș

  de Special Arad | 16 februarie 2024, 8:51 AM | Știri Arad

  0

  (foto: ISU Arad)

  În această dimineață, în jurul orei 07:15, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Mărăuș.

  Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

  De asemenea, la locul evenimentului au acționat și pompierii voluntari ai SVSU Craiva. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul unei camerei a casei cu degajări mari de fum. În urma recunoașterii efectuate de către pompieri, în interiorul locuinței a fost identificată o victimă carbonizată, existând posibilitatea ca aceasta sa fie proprietara casei, o femeie în vârstă de aproximativ 72 de ani.

  De asemenea, echipajul medical SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat în vârstă de 52 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a feței, fiind însă conștient și cooperant. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare. În aceste momente incendiul este localizat, pompierii acționând pentru stingere și îndepărtarea efectelor negative. Intervenția este în dinamică.

  UPDATE ISU Arad:

  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jar sau scântei provenite de o sobă cu acumulare de căldură.

  Pentru a preîntâmpina producere unor astfel de evenimente, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea și folosirea sobelor:

  Se interzice amplasarea sobelor la o distanţă mai mică de 1 m faţă de pereţii combustibili sau alte materiale combustibile ori mai mică de 70 cm faţă de pereţii combustibili izolaţi.

  Este interzis ca sobele de metal să fie amplasate pe pardoseli din materiale combustibile fără asigurarea izolaţiei termice necesare.

  Este interzis să se folosească sobe cu uşiţele sau cenuşarele defecte, ori care nu se închid.

  Este interzis a se aprinde focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile în asemenea condiţii în care să prezinte pericol de incendiu ori să se ardă în sobă lemne mai lungi decât vatra sobei, sau cărbuni cu putere calorifică mai mare decât cea stabilită.

  Este interzisă folosirea sobelor cu acumulare de căldură amplasate pe pardoseală combustibilă şi fără a avea în faţa uşiţelor de alimentare o tablă cu dimensiunea de 70 x 50 cm.

  Nu este permis să se pună la uscat, la mai puţin de 1 m de sobele metalice, haine, rufe, sau alte obiecte deasupra sobelor, care se pot aprinde uşor. Astfel de obiecte sunt interzise să se pună şi pe sobele cu acumulare de căldură ori în imediata lor de apropiere.

  Este interzisă lăsarea focului în sobe fără supraveghere ori lăsarea în casă a copiilor, dacă arde focul în sobă.

  Este interzisă supraîncălzirea sobelor deoarece pot aprinde uşor obiectele combustibile din jur.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.