Pompier salvator: „Am avut emoţii! Copilul scos din fântână a stat peste 10 ore şi jumătate în apă”

  de - | 26 April 2017, 8:08 AM | Naţional

  0

  Copilul de 2 ani, din Balta Sărată, salvat de pompieri după o misiune extrem de dificilă, ce a durat mai bine de 10 ore, a stat pe jumătate în apă, însă a dat tot timpul semne că este în viaţă, chiar dacă, la un moment dat, a devenit mai puţin dinamic, a declarat unul dintre salvatori pentru Mediafax.

  Prim-adjunctul inspectorului general al Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă, locotenet-colonelul Cristian Radu, a declarat presei, la finalul operaţiunii de salvare a copilului din Balta Sărată, judeţul Teleorman, că băiatul a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumătate în apă, dar a dat semne de viaţă tot timpul.

  „Sunt peste zece ore în care copilul a stat jumătate în apă. Sperăm cu toţii ca viaţa lui să fie salvată. Au fost două bucăţi de fier beton, îndoite la capete, cu care am reuşit, cu ajutorul camerei care era introdusă în puţ, să-l localizăm, să introducem cele două dispozitive pe lângă copil şi după aceea să-l agăţăm de haine. Am mers pe alternative pe care le-am încercat simultan, dacă nu mergea una, trebuia să continuăm cu cealaltă”, a declarat presei prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Cristian Radu.

  Practic, modalitatea prin care a fost scos copilul din fântână a fost una pe care o încercaseră pompierii şi înainte, dar fără succes. A doua oară, aceştia şi-au asumat un risc mai mare, deoarece copilul nu mai putea rămâne în acea stare.

  „Colegii mei care au sosit primii la faţa locului au încercat acelaşi lucru, dar copilul, la un moment dat, s-a înţepenit, era prins undeva între corpul pompei şi pereţii puţului. (…) Trebuia să îmi asum acest risc. Orice alternativă pe care aş fi ales-o presupunea un risc foarte mare. A fost extrem de riscant, pentru că putea să scape din acele dispozitive. (…) Am preferat să ne asumăm acest risc pentru a putea să scoatem copilul în cel mai scurt timp posibil”, a mai spus Cristian Radu.

  sursa: Mediafax.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.