sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polonia a ajuns la un acord pentru a relua tranzitul de cereale din Ucraina, dar importurile rămân interzise

  de - | 19 aprilie 2023, 8:20 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Polonia a ajuns la un acord cu Ucraina asupra reluării tranzitului cerealelor ucrainene, transporturile urmând să fie sigilate la graniţă şi monitorizate pe tot parcursul lor pe teritoriul polonez, inclusiv prin GPS, a anunţat ministrul polonez al agriculturii, Robert Telus.

  „Am reuşit să creăm mecanisme care vor asigura că nici măcar o tonă de cereale (ucrainene) nu va rămâne în Polonia”, a spus oficialul polonez, precizând că tranzitul cerealelor şi al celorlalte produse alimentare ucrainene va fi reluat începând de vineri, relatează Reuters, citată de Agerpres.

  Interdicţia asupra importurilor de cereale şi alte produse alimentare ucrainene în Polonia rămâne însă în vigoare, a precizat un alt ministru polonez, Waldemar Buda, titular al portofoliului Dezvoltării.

  În acest timp, prim-viceprim-ministrul ucrainean Iulia Sviridenko a asigurat că exportatorii ucraineni vor respecta acordul convenit cu Polonia asupra tranzitului cerealelor ucrainene. Vorbind la o conferinţă de presă comună la Varşovia cu oficialii polonezi, ea a mai spus că guvernul de la Kiev înţelege preocupările agricultorilor şi doreşte rezolvarea problemei.

  Citește mai mult pe Agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.