Polonia a oprit livrările de gaze rusești către Ucraina





Directorul operatorului de transport al gazelor, Ukrtransgas, din Ucraina, a declarat că Polonia a încetat să mai livreze gaze naturale, în sistem invers, către Ucraina, din cauza restricțiilor impuse de monopolul gazului rusesc, Gazprom, transmite RIA Novosti.
”Astăzi, Federația Rusă a început să restrângă furnizarea de gaze naturale către Polonia, în ideea de a întrerupte livrările, în sistem invers, dinspre Polonia. La ora locală 2,00 p.m. (11,00 GMT) Polonia a oprit livrările în sistem invers, de aproape 4 milioane de metri cubi pe zi, spre Ucraina” a declarat Igor Prokopiv, directorul operatorului de transport al gazelor, Ukrtransgas, potrivit Realitatea TV.
Anterior, compania energetică poloneză PGNiG anunța că, luni, compania a primit de la Gazprom o cantitate de gaze mai mică cu aproximativ 20% față de cea contractată și că, marți, livrările au fost mai mici cu aproximativ 24%. Cu toate acestea, PGNiG a subliniat că furnizarea de gaze naturale către clienții companiei se desfășoară fără probleme.
În schimb, operatorul slovac Eustream a anunțat că livrează, în continuare, gaze naturale rusești în sistem invers, din Slovacia în Ucraina.
Anul trecut, Rusia a furnizat aproximativ jumătate din gazele naturale, consumate de Ucraina, însă, în data de 16 iunie, anul curent, grupul rus Gazprom a introdus o schemă de plată, în avans, pentru gazele naturale livrate Ucrainei, ca urmare a unei dispute pe tema datoriilor părții ucrainene.
Problema Ucrainei este că rețeaua de conducte din Europa continentală a fost construită din Est spre Vest, pentru a putea importa gaze din Rusia. Anul trecut, grupul rus Gazprom a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi, din care jumătate a ajuns în Europa via Ucraina.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)