marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Polițistul, prietenul meu” – mai multă încredere în autoritățile locale, în rândul elevilor

  de Special Arad | 8 ianuarie 2015, 12:50 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Proiectul „Polițistul, prietenul meu” are ca scop realizarea unei educații eficiente anti-victimizare și anti-infracționale în rândul copiilor, iar acestea se vor pune în practică printr-o serie de activități de prevenire a infracțiunilor ce au ca țintă copiii sau sunt săvârșite de copii.

  Proiectul reprezintă un parteneriat al Poliției Locale cu Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” Arad și a fost semnat ieri de către Viorica Graur (directorul general al Poliției Locale Arad) și prof. Smaranda Căpățână (directorul instituției respective de învățământ).

  Prin implicarea copiilor în aceste activități recreativ-educative specifice, se urmărește creșterea sentimentului de siguranță în comunitate, respectiv creșterea nivelului de încredere în autoritățile locale. Nu în ultimul rând, prin modul în care vor fi gândite aceste îndeletniciri, cadrele didactice vor fi familiarizate cu metode noi de stimulare a copilului pentru desfășurarea anumitor activități, în vederea însușirii unor cunoștințe reale din domeniul respectiv; scopul colateral al acțiunilor planificate este și acela de dezvoltare a abilității cadrului didactic de a construi un mediu educațional care să motiveze copilul în procesul de cunoaștere și valorificare a cunoștințelor referitoare la diversele comportamente deviante.

  Ne onorează să fim parte a unui astfel de proiect, în care sunt implicați tinerii și dascălii lor, cu atât mai mult cu cât există un interes vădit din partea instituției de învățământ, de a contribui la dezvoltarea unei educații civice coerente a elevilor care frecventează școala.”, a spus Viorica Graur, directorul general al Poliției Locale Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.