duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii locali sunt cu ochii pe șoferii de TIR. S-au dat amenzi în valoare totală de 16.000 de lei

  de Special Arad | 9 iulie 2021, 2:37 PM | Știri Arad

  0

  Intrarea ilicită a autovehiculelor de mare tonaj în oraș și efectele negative pe care aceste incursiuni repetate le au asupra confortului arădenilor și calității drumurilor din municipiu sunt cunoscute Primăriei Municipiului Arad, care a solicitat structurilor subordonate intensificarea măsurilor de combatere a respectivilor contraveninenți.

  În această perioadă estivală, datorită întreruperii activităților de fluidizare a traficului și asigurare a școlilor, poliția locală poate asigura efective suplimentare, la prima oră, pentru identificarea conducătorilor auto ce folosesc infrastructura rutieră a orașului la volanul unor TIR-uri și truck-ere de zeci de tone, fără a plăti autorizația de acces.

  În dimineața zilei de 8 iulie a.c., 16 amenzi de câte 1000 de lei au fost aplicate unor șoferi aflați în această ipostază contravențională.

  Autovehiculele respective au fost oprite și verificate în zonele Subcetate, Micălaca, Pădurii și Cocorilor.

  Polițiștii locali anunță despre faptul că astfel de controale vor continua pe aceste străzi, precum și în alte zone din oraș unde pătrunderea neautorizată a traficului greu au fost semnalate de cetățeni.

  „Scopul este de a conștientiza persoanele responsabile de achitarea autorizațiilor de acces că este mai avantajos să contribuie astfel la costurile reparării periodice a traseelor de penetrație a traficului greu în UAT Arad aprobate de Consiliul Local Municipal decât să achite amenzile repetate aplicate de polițiștii locali„, transmit reprezentanții DGPLA.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.