Polițiștii le-au făcut cadouri copiilor care provin din familii cu situație materială precară

  de Special Arad | 13 October 2020, 1:49 PM | Știri Arad

  0

  Foarte familii se confruntă cu greutăți din cauza lipsei banilor. Pe lângă adulții care sunt din start afectați de neajunsuri mai există și copiii care au nevoie de ajutor din mai multe puncte de vedere. Hrana, hainele și rechizitele școlare sunt doar unele dintre lipsurile acestor familii și se pare că polițiștii s-au mobilizat și au ajutat mai mulți copii.

  În cursul zilei de azi, poliţiştii arădeni au finalizat o primă etapă a unui proiect social, prin care au fost achiziţionate şi dăruite copiilor care provin din familii cu situaţie materiala precară, 100 de ghiozdane.

  Această nouă acţiune caritabilă a poliţiştilor arădeni este parte integrantă a mai multor proiecte comune pe care, în acest an, cu totul altfel, le desfăşoară în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.

  Astfel, prin implicarea directă a Arhiepiscopiei Aradului, preoţii parohi au identificat copiii care ar avea nevoie de sprijin material, iar poliţiştii, din fonduri proprii şi cu implicarea Corpului Naţional al Poliţiştilor Arad şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA), regiunea Arad au achiziţionat ghiozdanele necesare.

  „Se ştie că aliaţii tradiţionali ai familiilor sunt şcoala şi biserica şi în contextul în care, de la începutul acestui an şcolar a devenit operaţională o nouă structură a poliţiei, Biroul de Siguranţă Şcolară, pentru binele copiiilor noştri, ne-am alăturat şi noi, poliţiştii. Dorim ca, pe lângă activităţile şi misiunile zilnice pe care le desfăşurăm în slujba comunităţii, să demonstrăm că suntem parte integrantă a ei. Prin prezenţa şi activităţile noastre specifice de prevenire, ordine şi siguranţă, dar şi social-educative, dorim să facem parte activ din educaţia copiiilor, a generaţiilor care, şi prin implicarea noastră, vor deveni adulţi responsabili, cu conduită civică şi respect faţă de lege.
  Este un bun prilej de regăsire a unor valori, este momentul în care trebuie să adunăm energiile umane, iar unitatea de măsură să fie empatia şi generozitatea”, transmit reprezentanții IPJ Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.