joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițiștii arădeni au intervenit la 150 de apeluri primite prin 112, în minivacanța de Crăciun

  de Ioana Costaș | 27 decembrie 2023, 3:46 PM | Știri Arad

  0

  (foto: IPJ Arad)

  Polițiștii arădeni au intervenit, în minivacanța de Crăciun, la 150 de apeluri sesizate prin 112, „suplimentar față de acest număr fiind apeluri prin care s-a reclamat aceeași faptă sau reveniri la apelul inițial”. Peste 100 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale și de la alte structuri au fost în stradă, în zonele centrelor comerciale, la târgurile de Crăciun din municipiu și județ, precum și la lăcașele de cult, pentru prevenirea incidentelor negative și fluidizarea traficului, în perioada 23-26 decembrie.

  Reprezentanții IPJ Arad au transmis că în minivacanța de Crăciun au fost efectuate mai multe acțiuni de monitorizare a traficului rutier și de impunere a disciplinei în trafic, în cadrul acestora fiind aplicate 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 49.300 de lei. Polițiștii au mai constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 8 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare. De menționat este faptul că în această perioadă nu au fost înregistrate accidente de circulație grave.

  Din punct de vedere al situației operative, a fost înregistrată o infracțiune de omor. Împreună cu polițiștii Serviciului Transporturi Feroviare Arad, a fost depistat, reținut și arestat, un bărbat de 56 de ani, din județul Bacău, care, în dimineața zilei de 24 decembrie, ar fi înjunghiat mortal un bărbat de 27 de ani, în zona Gării CFR Arad. Polițiștii din municipiu au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat din Arad, cercetat penal pentru violență în familie și amenințare.

  Un tânăr de 18 ani, din Arad, a fost identificat și cercetat pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit, după ce ar fi găsit, într-un tramvai, un portofel cu un card bancar, pe care l-ar fi utilizat fără drept. Un bărbat de 35 de ani, din Berechiu a fost reținut pentru conducere fără permis și refuz de recoltare de probe biologice. Adresăm mulțumiri celor care au respectat prevederile legale și au înțeles să petreacă aceste zile fără a încălca normele de conduită socială, pentru ca aceste sărbători să fie liniștite pentru marea majoritate a arădenilor”, a transmis IPJ Arad.

  Citește și: Perioadă plină pentru pompierii arădeni, de Sărbători: intervenții la peste 200 incendii pe raza județului

  Citește și: Rezultatele obținute de jandarmii arădeni pe perioada minivacanței de Crăciun

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.