marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Polițist arădean de la Serviciul Criminalistic, filmat când lovește o femeie de 73 de ani. S-a întâmplat pe strada Ioan Rusu Șirianu

  de Ioana Costaș | 24 mai 2023, 3:14 PM | Știri Arad | Topic special

  10

  Un polițist de la Serviciul Criminalistic, din cadrul IPJ Arad, a fost surprins lovind o femeie pe stradă. Scena incredibilă a fost surprinsă de camerele de supraveghere amplasate pe o clădire situată pe strada Ioan Rusu Șirianu. Incidentul a avut loc în 16 martie, cazul fiind mediatizat acum, după ce partea vătămată, femeia în vârstă de 73 de ani, în urma depunerii plângerii la organele abilitate – Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad și IPJ Arad – nu au fost luate măsuri până la acest moment. Fiul femeii a încercat timp de aproximativ o lună să ajungă în audiență la șeful Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Dan Stoicănescu, pentru a-i aduce la cunoștință faptele subordonatului său.

  În 16 martie, femeia în vârstă de 73 de ani, era la cumpărături, la Piața Ioan Rusu Șirianu. Camerele de supraveghere l-au surprins pe polițistul în vârstă de 47 de ani, timp de aproximativ 10 minute, dând târcoale pieței, în așteptarea septuagenarei. Când aceasta iese din piață, cu două sacoșe în mâini, omul legii se apropie de ea, pe șosea, încearcă să o împiedice să ajungă pe trotuar, iar la un moment dat o lovește cu pumnul în zona pieptului, femeia se dezechilibrează și cade la pământ. Rămâne acolo, iar polițistul încearcă să o mai lovească o dată pe femeie, aceasta însă ridică mână și îi parează lovitura, care viza zona capului, așa cum se vede în imagini.

  Ce a avut de împărțit polițistul cu femeia în vârstă de 73 de ani? Omul legii are o relație de concubinaj cu fosta noră a victimei. Fosta noră are doi copii cu fiul septuagenarei, aceștia rămânând în custodia tatălui în urma divorțului. Polițistul i-a reproșat femeii în vârstă de 73 de ani, înainte să o lovească, că nu își lasă nepoții în vizită la mama lor, adică la fosta noră a septuagenarei.

  Polițistul: „Ai căzut singură!”

  „Am ieșit din piață și voiam să vin acasă și când am ieșit din zona pieței să traversez, l-am văzut că vine spre mine. M-am gândit că oare ce vrea și m-a luat o frică. A venit direct la mine și i-am spus să mă lase în pace. Mi-a spus că nu las copiii la mama lor. L-am întrebat de unde știe că nu las eu copiii la mama lor și l-am întrebat în ce calitate îmi pune această întrebare. «Ești o scroafă», mi-a spus. Multe cuvinte grele mi-a spus. Eu voiam să mă dau la o parte, am ajuns în mjilocul șoselei, venea spre mine, mă agasa, m-am dat la o parte, am încercat să ajung pe partea pietonală. Am făcut un pas, apoi l-am văzut că s-a uitat în stânga și în dreapta, eu nu mi-am dat seama ce urmărește el de fapt. În clipa aceea a făcut un pas și m-a lovit în inimă. Nu am mai văzut nimic în fața ochilor și m-am trezit jos. Jos a avut să mă lovească cu palma, dar eu am ridicat palma, din instinct. M-a lăsat acolo. Vine la mine și zice: «Ai căzut singură!». I-am răspuns: «Eu am căzut singură? Nu ți-e rușine! Și a plecat. Vorbea la telefon. Nu știu cu cine”, a povestit victima, Maria Mihailoviciu.

  femeie lovita politist

  Fiul femeii, cel care în fapt este fostul soț al femeii care acum este concubina polițistului a declarat că a adus fapta omului legii la cunoștința șefului Poliției Arad, însă a avut nevoie de aproximativ o lună de zile pentru a ajunge în audiență la Dan Stoicănescu.

  „Imediat ce am aflat de incident, m-am gândit cum să procur mijloace de probă, înregistrările video. Ele arătau situația de fapt și într-un final am reușit. M-am adresat doamnei avocat care m-a ajutat în demararea actelor necesare în vederea depunerii plângerii penale. S-a depus plângerea penală după care am făcut o petiție către conducerea IPJ Arad și după o lungă perioadă de timp, aproximativ o lună de zile, am reușit de am intrat în audiență la comisarul șef Dan Stoicănescu, căruia i-am relatat exact situația de fapt. Acum așteptăm ca demersul intern, adică sancțiunile disciplinare și ceea ce se cuvine a fi luat în cazul de față, așteptăm să vedem exact ceea ce conducerea IPJ Arad va dispune. Menționez de asemenea că în cazul plângerii penale, nici la ora actuală, mama nu a fost chemată la sediul IPJ Arad pentru a da declarațiile în speță”, a declarat fiul femeii lovite de polițist.

  Potrivit informațiilor pe care le deținem, polițistul s-ar pregăti de pensionare. „Așa am auzit și eu. Ar fi o nedreptate pentru toți angajații IPJ Arad ca astfel de angajat să se bucure de acest statut, având în vedere acțiunile delincvente pe care le-a făcut și cred că nu ar trebui să fie în măsură să se bucure de acest privilegiu”, a punctat fiul femeii lovite de polițist.

  L-am contactat telefonic pe polițistul incriminat, Flavius Duma, din cadrul Serviciului Criminalistic, pentru a afla poziția acestuia față de incident. „Nu am nimic de declarat”, a spus polițistul. Când i s-a spus că a fost surprins de camerele de supraveghere lovind femeia, omul legii a spus scurt: „Nu știu. Luați legătura cu Poliția și vedeți mai departe”.

  Pentru a afla de ce – ca urmare a plângerii penale depusă de partea vătămată – nu s-a luat nicio măsură, am luat legătura cu reprezentații Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Aceștia au declarat că urmează ca persoanele implicate să fie audiate, că în această cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri și alte violențe și amenințare și că dosarul a fost trimis la IPJ Arad, la Control Intern, având în vedere calitatea celui care a lovit-o pe septuagenară. Dosarul a fost trimis la IPJ Arad abia în 4 mai.

  Plângerea victimei a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad la începutul lunii aprilie, după ce fiul septuagenarei a reușit să obțină imaginile video, dar și după eliberarea certificatului medico-legal al femeii. După câteva săptămâni, dosarul a ajuns și la IPJ Arad.

  Polițistul, cercetat

  Reprezentanții IPJ Arad au declarat că polițistul este cercetat. „În ziua de 4 mai a acestui an, IPJ Arad a fost sesizat despre faptul că o septuagenară din Arad ar fi fost agresată în Piața Catedralei din municipiu. Din cercetări a reieșit că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre un polițist al IPJ Arad. Conducerea IPJ Arad a dispus cercetarea prealabilă a polițistului în cauză, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun. Totodată, anterior sesizării instituției noastre, victima a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz. Instituția noastră se disociază de asemenea comportamente ale polițiștilor, fiecare abatere urmând a fi sancționată”, a precizat agentul șef principal de poliție Claudia Iuga, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

  În trecut, același polițist a depus o plângere la DNA împotriva șefului IPJ Arad de atunci, Ioan Tamaș, pentru abuz în serviciu.

  Citește și: Iese cenușă din Poliția Arad! Plângere la DNA, semnată de un subordonat, la adresa comandantului Tamaș. Sunt vizați și alți ofițeri

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Incredibil ce a facut acest politist,care intre noi fie vorba,sub aspect profesional este de exceptie .Insa dincolo de toate,el va trebui sa raspunda in fata legii.Cat despre comandantul politiei judectului,el a adus de la Timis naravurile ticalosilor,ca doar nu l-au dat de bun de acolo.Un om care nu e demn de functie sa si de uniforma de politist,poate chiar mai vinovat decat autorul faptei.Poate ar fi bine sa fie sesizat ministrul cu acest aspect,si asta de indata.

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Probabil subomul, pardon politistul o sa fie recompensat cu o suma de bani pentru serviciile patriotice si eroice aduse statului roman. Propun deasemenea sa i se dea drumul mai repede la pensionare, dupa atata munca, zdroaba si dedicare ar fi pacat sa nu se poata lafai pe bani publici inca 40-50 de ani de acum.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Partea amuzanta e ca el se va pensiona la 47 de ani, va avea o pensie speciala, in rest noi, ceilalti, vom mai lucra inca 20 de ani peste varsta lui, multi cu salarii mult mai mici decat pensia lui speciala luata pentru toate serviciile aduse societatii. Tot Aradul e un oras atat de sigur, nu avem bombe in masini, crime nerezolvate, grupari de traficanti si mafioti ce controleaza tot orasul, iar saracii politisti, ce lucreaza cu atat de multa integritate pentru noi sunt atacati miseleste de batrane ce cumpara patrunjel de la piata.

   +9 voturi
   +1
   -1
  4. Comentariile arata exact situatia mizerabila din Romania!! politicul,mafia din institutiile care ar trebui sa apere cetateanul-politie,jandarmerie,servicii, justitie . Bineinteles ,recompensate cu pensionari cateodata chiar sub varsta de 40 ani si pensii speciale care de fapt sunt furturi,hotii pe fata de la celelalte categorii de cetateni. Nimic de facut ,indiferent cum votam jigodiile raman pe pozitii ,incepand de la funcia suprema din stat pana la ultimul trepadus al sistemului.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.