vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițist agresiv la IPJ Timiș! Amenințări urmate de demisie: „Dacă mai furi curent, te bat de vorbești singur pe stradă”

  de Andreea Daniela B. | 16 ianuarie 2021, 6:47 PM | Regional

  0

  Un scandal cutremură secția de poliție din Timișoara după ce mai multe mesaje de amenințare au ieșit la suprafață. Este vorba despre mesajele dintre un comisar de poliție și un subaltern prin, primul menționat, îi comunică subalternului modul prin care o să îl bată, îl jignește și amenință în repetate rânduri. Acest incident a fost făcut public de cei din Sindicatul Europol care au pus mesajele pe o rețea de socializare. 

  „Un șef din IPJ Timiș își tratează subalternii similar cu modul în care erau tratați deținuții politic pe vremea comunismului. Amenințările, hărțuirile și chiar violența sunt nelipsite din comportamentul și limbajul acestui individ abject, pe numele său P. Ilie Alin, comisar de poliție, care este șeful Secției 4 Poliție din Timișoara. Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț!”, se arată într-o postare a celor de la Europol.

  Ca urmare a celor întâmplate, în cursul zilei de azi a fost anunțată deminisia comisarului de poliție pritr-un comunicat al celor de la IPJ Timiș: „Având în vedere informațiile care au apărut pe o rețea de socializare, cu privire la comportamentul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timis, față de un polițist din subordinea sa, Compartimentul Relații Publice este abilitat sa comunice următoarele: Ofițerul de poliție și-a dat demisia din funcția de șef al Sectiei de Poliție,continuându-și activitatea pe o funcție de execuție din cadrul I.P.J Timiș. Totodată Inspectorul Șef a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern în vederea analizării situației de fapt. În funcție de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecință.”.

  Vezi postarea Sindicatului Europol:

  https://www.facebook.com/europolromania/photos/a.1108286389268564/3543487115748467

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.