vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția Locală a ridicat cerșetori și bețivi din Piața Mihai Viteazul

  de Special Arad | 6 septembrie 2022, 2:40 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Într-o singură zi, 9 indivizi au fost îndepărtați din Piața Mihai Viteazul, în urma unei razii a poliției locale. 8 dintre aceștia au fost sancționați, 5 pentru consum de băuturi alcoolice la mesele din incinta pieței și 3 pentru apelarea la mila publicului.
  În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală Arad reiterează:

  – Potrivit art. 2 pct. 23 din Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

  „Consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, de stat și private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spații special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentație publică și turism, cum sunt: restaurante, baruri și discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.”
  Astfel, persoanele care aleg să încalce normele legale prevăzute de actul normativ mai sus amintit, riscă amendă contravențională în cuantum între 100-500 lei.

  Acțiunile polițiștilor locali vor avea loc zilnic în vederea asigurării ordinii și liniștii publice, în scopul constatării faptelor de natură contravențională, respectiv aplicării măsurilor legale care se impun.

  Cetățenii orașului pot semnala eventuale fapte antisociale la Dispeceratul DGPL Arad, apelând gratuit numărul de telefon 0257/939 (regim de permanență).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.