joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția a pus ochii pe firmele de pază din Arad. Controale soldate cu amenzi în valoare de peste 10.000 de lei

  de Ioana Costaș | 19 noiembrie 2023, 11:03 AM | Știri Arad

  0

  O nouă acțiune a Poliției Arad în privința firmelor de pază, în speță de verificare a obiectivelor prevăzute cu pază umană. Polițiștii Biroului de Ordine Publică – Compartimentul de Sisteme de Securitate Private au verificat sâmbătă, 18 noiembrie, 25 de obiective din municipiu. Este vorba despre săli de jocuri de noroc, cluburi, parcuri și centre de îngrijire bătrâni, copii, femei victime ale violenței domestice etc. 31 de agenți de securitate au fost verificați în urma controalelor. Pentru neregulile găsite polițiștii au dat amenzi în valoare de 10.300 de lei.

  „Polițiștii Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Sisteme de Securitate Private, au desfășurat, în ziua de 18 noiembrie, o acțiune de verificare a sistemelor de securitate, în principal a obiectivelor prevăzute cu paza umană. Au fost verificate 25 de obiective din municipiu: 3 săli de jocuri de noroc, 3 cluburi/discoteci, 2 parcuri și 2 centre de îngrijire bătrâni, bătrâni, copii, femei victime ale violenței domestice, precum și sedii/puncte de lucru ale societăților comerciale cu capital privat.

  Au fost verificați 31 de agenți de securitate, pentru neregulile constatate fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.G. 301/2012 (n.r. pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor) și a Legii 333/2003 (n.r. privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor) în valoare totală de 10.300 de lei. Acțiunile de verificare a societăților comerciale ce au ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor și valorilor vor continua și în perioada următoare”, a transmis IPJ Arad.

  Citește și: IPJ Arad a suspendat activitatea firmei de pază Dey Real Security

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.