miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Poliția de Frontieră a prins 24 migranți la Vărșand și Nădlac

  de Special Arad | 22 februarie 2023, 1:49 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac au depistat 24 de cetăţeni din Siria, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport. Ambii șoferi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

  În data de 22.02.2023, în jurul orei 02:50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania. Acesta ar fi transportat, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse periculoase, pe ruta Turcia-Italia.
  În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, care în fapt era gol, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci de cetăţeni străini.
  Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Pakistan, Nepal și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani. Totodată, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt intrate în mod legal în țara noastră, în baza documentelor personale.

  De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar condus de un cetăţean turc. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Maroc și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, ce au intrat în mod legal în România.

  În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.