„Poliția are pete de sus până jos! DGIPI și DGA trebuie s-o curețe!” Vezi cine a spus asta la bilanț

  de Special Arad | 8 aprilie 2014, 1:40 PM | Naţional

  0

  „Aş face o menţiune pentru DGIPI şi pentru DGA. Este esenţial să protejăm personalul Ministerului de Interne de corupţie. În mod categoric, în MAI, în Poliţie de multe ori şi la ISU există elemente de corupţie. Ne-am obişnuit să dăm de pământ cu agentul mic din stradă, dar vă cer în mod categoric, în mod deosebit structurilor din MAI responsabile cu lupta împotriva corupţiei în interiorul instituţiei, să se activeze mult mai puternic. Această instituţie va deveni o instituţie de elită atunci când va scăpa de petele de corupţie care sunt pe toată structura de sus până jos. Nu vreau să vă dau exemple pentru că aş nedreptăţi de mulţi. Vă atenţionez că e necesară curăţarea Internelor”, a spus Băsescu.

  „Şi un mesaj pentru cei care acum se află la nivelul judeţelor şi urmăresc acest bilanţ. Mulţi dintre inspectorii şefi din conducerile inspectoratelor sunt oameni de toată isprava şi ştiu de activitatea lor. Din păcate, niciun guvern, în ultimii 20 de ani, nu a fost interesat să depolitizeze complet conducerea inspectoratelor. Influenţa organizaţiilor de partid locale, influenţa structurilor politice locale, a fost pentru unii determinantă pentru evoluţia în carieră. Vreau să ştiţi că este greşit şi e marea vulnerabilitate şi pentru Poliţie, şi pentru Jandarmerie. Atâta timp cât evoluţia în carieră e determinată de cât de bine sunt cu preşedinte CJ, cu preşedintele organizaţiei de partid de la guvernare, cariera dumneavoastră nu se mai dezvoltă frumos”, a mai spus preşedintele României la bilanțul MAI.

  Băsescu a mai spus că are convingerea că lupta împotriva grupurilor de crimă organizată va continua, pentru ca astfel de grupuri să înţeleagă tot mai bine că e grea viaţa de infractor, la fel cum este grea şi viaţa politicienilor infractori când instituţiile îşi fac treaba

  Prezent la şedinţa de bilanţ a Ministerului Afacerilor Interne, preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat pe poliţiştii de la Crimă Organizată pentru rezultatele lor.

  “Am convingerea că veţi continua lupta împotriva grupurilor de crimă organizată şi astfel de grupuri vor înţelege tot mai bine că e grea viaţa de infractor într-o Românie în care Poliţia îşi face treaba, la fel cum şi viata politicienilor infractori este grea atunci când instituţiile îşi fac treaba”, a afirmat şeful statului.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.