Pola Zilei: Unde va fi Consulatul Mongoliei la Arad?

  de Special Arad | 8 august 2017, 2:24 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  4

  Abia ieșiți din caniculă și pregătindu-ne să intrăm din nou în ea, aflăm o veste de pe pagina de facebook a Domnului Gheorghe Falcă, o adevărată senzație care ne-a lovit în moalele capului mai tare decât canicula care a fost și care va să vină.

  Primul om al urbei s-a întâlnit în plină vară cu un parlamentar din Ulaanbaatar – da, dacă nu știati, așa se scrie în românește Ulan Bator! – cu care a discutat și despre posibilitatea ca țara de unde au venit, după unii, ungurii, să deschidă un consulat la Arad.

  N-ar fi nicio problemă dacă Domnul primar n-ar fi oferit deja găzduire și pentru Universitatea Central-Europeană finanțată de vestitul ungur evreu, de aceea un pic și mongol, George Soros.

  Având în vedere această înghesuială de instituții mongolo-ungaro-evreiești în Aradul viitorului în viziunea măreață a primului Gheorghe al orasului, vă întrebăm cu neostoită curiozitate, unde vedeți Dumneavoastră, stimați arădeni, că i-ar sta bine Consulatului Mongoliei la Arad?

  Sondaj: Unde va fi Consulatul Mongoliei la Arad?

  Distribuie articolul

  Comentarii

    • N-as prea vrea sa fac teoria chibritului insa spuneti-mi dumneavoastra ce sa inteleg din asta: “țara de unde au venit, după unii, ungurii”?

     De ce doar dupa unii? Credeam ca e unanim acceptat ca hunii vin din stepa mongola iar ungurii (ma refer la triburile conduse de Arpad) vin de undeva din stepele aflate la est de muntii Ural.

     Stati linistit, nu vreau sa alunecam intr-o discutie nationalista romani vs. unguri, nu sunt unul din cei care nu poate dormi noaptea de grija faptului ca ii fura ungurii Ardealul. 🙂

     +1 voturi
     +1
     -1
     • E simplu.
      Pe de o parte rubrica nu este una dramatică, ci veselă, comică, unde astfel de formulări functionează.
      Pe de alta, istoria nu este o știință exactă, si cu cât vorbim despre evenimente mai vechi cu atât este mai inexactă.
      Privind originea ungurilor de astăzi există mai multe teorii, unele considerate alternative, altele depășite.
      Nu există, de exemplu, un consens cu privire la înrudirea dintre unguri și huni.
      Avarii reprezintă o altă problemă foarte putin cunoscută, este însă cât se poate de evident că populatiile care s-au stabilit în câmpia panonică în primul mileniu al erei noastre veneau dinspre est.
      Se poate vorbi aici insa și de altii: cumani, pecenegi, iagizi, etc.
      Oricum, dacă-i vorba până acolo, ungurii sunt în timp mai apropiati de popoarele turcice decât de mongoli.

      0 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.