marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Unde să se construiască mai bine blocul prevăzut lângă pasajul spre Grădiște?

  de E. Nola | 3 februarie 2024, 9:28 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  2

  Se mai întâmplă și lucruri pe bune în Arad, chiar dacă mai mult mimate, așa cum a fost și întâlnirea unor reprezentanți ai administrației – fără primar sau viceprimari, desigur – cu arădeni afectați de o posibilă schimbare. Este vorba de întâlnirea cu arădenii din Grădiște, mai ales cu cei care locuiesc în preajma pasajului – că pasarelă nu-i putem spune – care leagă orașul de vestitul cartier și care ar putea fi afectați de proiectul construirii acolo al unui bloc de locuințe cu șase etaje.

  Da, chiar lângă pasaj și liniile ferate care intră în gara Arad, într-un loc unde până acum au fost depozite de fel și chip, eu îmi aduc aminte de timpurile istorice când de acolo puteai cumpăra combustibil, lemn sau cărbune, ca să nu îngheți iarna în casele grădiștene fără încâlzire centrală. Și care erau cele mai multe pe atunci, modernizarea – însemnând încălzire și canalizare – lovind cartierul mai ales după 1990. Chiar am fost surprins să aflu că în zonă – un fel de zonă centrală a cartierului –, în timp ce se lucrează intens la legarea canalizării din Sânleani și Livada prin Grădiște de oraș, încă există străzi neracordate la canalizare.

  Dar, iar ăsta este cel mai important lucru, e acolo așa un interes imobiliar – cunoaștem, aceste interese, Mafia siciliană din asta trăia din cele mai vechi timpuri, chit că mai și băga pe câte unul recalcitrant în fundația de beton sau ce o fi fost – care nu prea are treabă cu locația improprie – zgomot și emisiuni, înainte de toate – și cu atât mai puțin cu ce spun viitorii și potențiali vecini din casele mai țărănești așa din apropiere.

  Vă întrebăm de aceea pe Dumneavoastră, stimații noștri mult mai imobiliari și constructori decât ai lor, unde să se construiască blocul cela dacă nu în Grădiște, lângă liniile ferate care intră în gară și șoseaua care duce spre Oradea.

  În fond, în Aradul copleșit de o administrație la minut, aceste locații abundă…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Unde să se construiască mai bine blocul prevăzut lângă pasajul spre Grădiște?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.