marþi, 14 ianuarie, 2025

Special Arad Logo

    Pola Zilei: În care dintre afirmațiile lui Călin Georgescu (nu) credeți?

    de E. Nola | 6 decembrie 2024, 7:21 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

    19

    Treaba-i oablă și prezintă umflături.
    Tocmai de aia nu venim noi acum și aici să facem politică, chiar dacă avem o părere clară pe care am și afirmat-o prin alte părți, aici doar vrem să aflăm părerea Dumneavoastră, stimații noștri, mult mai părerologi ca ai lor, despre afirmațiile Domnului Călin Georgescu care au umplut în zilele trecute online-ul. Mai nou și cu exprimările Doamnei Sale, Cristela pe numele ei, în ton cu ideile soțului, nu de alta, dar veți vedea ce poate păți o femeie care își contrazice soțul.

    Nu intrăm în filozofii și spiritualitate, în ezoteric, cum ar veni, acolo unde Domnul Georgescu se simte foarte bine și în largul său, am înțeles din prima că România este centrul lumii, de unde va începe renașterea și mântuirea, rămânem la afirmațiile care au treabă cu viața noastră cea de zi cu zi, fără renașteri și mântuiri.
    În fond de astea ne vom lovi și în continuare, indiferent cine va fi noul președinte al țării.
    Ia să le vedem:

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Sondaj: În care dintre afirmațiile lui Călin Georgescu (nu) credeți?

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. E interesant că toată săptămâna asta presa nu și-a bătut capul decât cu Georgescu și cu Rusia. Mai pe românește l-au căutat și în fund ca să scoată tot felul de așa-zise dovezi care să-l scadă în sondaje.
      Despre celălalt candidat la prezidențiale nu a apărut absolut nimic. Nu spune nimeni despre relațiile lui Lasconi cu Pahonțu și Băsescu, cum a ajuns ea din Hațeg taman la Câmpulung etc.

      De asemenea se tot discută despre coaliția minune (aia în care #penalii își dau mâna cu #fărăpenalii pentru „binele” României) care „salvează” țara.
      Pentru cei care au probleme cu memoria, presa ar trebui să le reamintească cum că PLN și UsSR au îndatorat țara cu mai bine de 800 milioane euro când au cumpărat doze de vaccinuri în prostie, iar Câțu, Mihăilă și Voiculescu au dosare penale pentru treaba asta.
      La fel PDS a îndatorat țara cu 600 milioane euro împrumut de la BIRD, ca să mărească pensii, salarii și să dea pomeni electorale.
      Nu mai punem la socoteală cele aproximativ 50 milioane euro din bugetul statului folosiți pentru campania electorală.
      Și astea-s doar o parte dintre „binefacerile” acestor „salvatori”.

      Într-o țară democratică, cu valori vestice, astfel de personaje erau de mult anchetate și probabil erau în spatele gratiilor.
      La noi apar la TV și se laudă că „salvează” țara, în timp ce o îngroapă în datorii.

      +4 voturi
      +1
      -1
      • Cu toții știm că situația actuală din țară nu e roz… știm și scriem constant despre derapaje și corupție (găsiți investigațiile pe Special Arad)… Dar situația acum e următoarea: vrem situația să rămână așa cum e acum sau vrem să devină mai rău? Că așa se pune problema acum, nu există niciun salvator care să facă totul să fie mai bine, în schimb există varianta să facem lucrurile să devină chiar mai rău. Realitatea e nasoală, așa e și sunt perfect de acord cu ce spuneți. Dar o schimbare nu înseamnă mereu că va fi o schimbare în bine. Uneori e mai bine să lași lucrurile așa cum sunt decât să le faci mai rele… În perioada interbelică, Germania era îngropată în datorii, oamenii erau disperați și s-au aplecat să creadă promisiunile unui ins care le promitea o schimbare radicală. Au primit, într-adevăr, o schimbare radicală. Toți au primit-o. Poate exagerez, dar nu vreau să aflu, nu am nevoie de astfel de surprize în viață.

        +1 voturi
        +1
        -1
    2. Comparația cu Germania nu își are locul. Circumstanțele nu sunt aceleași, deci e exclusă din start această asociere.
      Problema e cine ne spune că va fi mai rău cu alt lider și că ne va fi mai bine așa cum e acum.

      Pentru mine e simplu: aceiași oameni care erau în spatele lui băsescu (partide + servicii), au fost și în spatele lui werner, iar acum au schimbat pionul și îl înlocuiesc cu Lăsconi (e cu a sau cu ă ?), vin și ne spun că ne va fi mai rău dacă nu vor fi tot ei la putere. E limpede (sper) că după 20 de ani cu astfel de oameni la conducere, rezultatele vor fi aceleași.

      Mai mult, strategiile de manipulare a maselor au rămas aceleași: scoaterea populației în stradă pe motiv că vin rușii, că apar rebeliunile de tip legionar (perpetuate din vremea lui Iliescu – https://www.youtube.com/watch?v=hpDyx_JSG68), atacurile fasciste, scoaterea voită din NATO (despre Năstase ziceau că ne scoate din NATO, când guvernarea lui ne-a băgat în NATO), scoaterea voită din UE (repetată și la candidatura lui Ponta, și la referendumul din timpul lui Dragnea).
      E interesant că lumea încă mai crede așa ceva după atâtea rânduri de alegeri în care li se repetă aceeași placă. Și cine repetă placa asta ?
      Exact persoanele care au băgat țara în datorii, care au folosit banii statului pentru interese proprii, iar acum ne asigură că vor „salva” România.

      De asemenea sunt interesante acele „desecretizări” cu privire la un singur candidat, care au apărut taman cu 3 zile înainte de alegeri (dar desecretizările cu privire la cheltuielile președintelui nu au apărut nici acum, că și acolo s-a risipit o căruță de bani pentru cei care vor să ne „salveze”).

      Iar cireașa de pe tort a fost alierea #penalilor cu #fărăpenali, după ce aceștia din urmă (USR în frunte cu La/ăsconi) ne promiteau că „scăpăm țara de ciuma roșie”.

      Orice om normal la cap își dă seama că aici se încearcă cu orice preț scoaterea din schemă a unui candidat la alegerile prezidențiale prin apelarea la tot felul de metode pentru a induce teama și pentru a manipula votul. Iar asta un pare a fi sub nici o formă democrație (că tot se bate moneda pe partidele extremiste).

      În concluzie, românii vor schimbare, vor să scape de PDS, PLN, URS, dar le e teamă să voteze altceva pentru că le va fi mai rău.
      De ce ? Pentru că așa zic cei care ne fură acum și presa mainstream, care se sucește tot în funcție de finanțările primite (exemplu concret: antena3)

      P.S. Nu am citit nici un articol legat de finanțările campaniei Elenei La/ăsconi, despre legăturile ei cu persoanele din serviciile de informații, despre ascensiunea în politică, despre studiile ei, despre averea ei etc.. În democrație ar trebui să fie tratați la fel candidații, nu ?

      +1 voturi
      +1
      -1
    3. Citind comentariile și MAI ALES RĂSPUNSURILE DVS. din Redacție, constat, cu mâhnire, că nu are rost să mai sper că în vreo redacție de presă românească, fie ea cât de mică și de reduse sponzorizările de la stat, aș mai putea găsi onestitate, caracter și, mai ales, DEMNITATE!
      .
      De „dragoste de țară și popor”, nici nu poate fi vorba, acestea doar „comuniștii” le practică (sau, cel puțin, înceracă…!), restul … „trăiscă GLOBALIZAREA și ȘTERGEREA IDENTITĂȚII DE ORICE FEL (națională, culturală și , chiar, personală).
      Să trăim ca „vitele” în grajduri, unde avem de toate (acoperiș, hrană, curățenia, etc), pe care ni le asigură „văcarul”. Că unele „turme” au „văcari” mai gospodari , iar alții, au „văcari” mai puturoși și nepăsători … GHINION ! – vorba cuiva.
      De ce am avea aspirații, demnitate sau onoare, când avem toate cele trebuincioase vieții ?…
      .
      Deci, revenind la subiectul inițial, constat că faceți o imensă confuzie între „demnitate” și „aroganță”. Iar, pe măsură ce vă scad „adulatorii” , vedem o creștere a aroganței, chiar dacă asta însemnă implicarea întregii redacții în CONTRACARAREA Comentariilor critice venite de la cititori. …Pt că „avocați din oficiu” începeți să aveți din ce în ce mai puțini … și…., e trist !
      E foarte trist !
      Pe măsură ce începeți să fiți din ce în ce mai singuri, reacția vă este de o și mai mare amplificare a aroganței.
      Chiar nu înțeleg ce vi se întâmplă (vorba unui comentator de mai sus), dar este regretabil și demoralizator (în speranța deșartă, că ar mai exista oameni de onoare în presă)…
      .
      Am ajuns ca, personal, în topul dezgustului față de anumite categorii sociale sau profesionale, presa să-i depășescă pe politicieni.
      Știu , mă veți întreba de ce o mai citesc ?
      Răspuns: O citesc din ce în ce mai puțin, în general pt informații de ordin general, iar, în puținele cazuri în care mai citesc și articole despre CUM „TREBUIE noi, cititorii, să gândim”, m-am învățat „să citesc printre rânduri”.
      .
      În final, nu pot să nu observ, din nou, cu tristețe, că, din multele bazaconii spuse (sau inventate / adaptate de „oamenii de bine”) de Călin Georgescu, v-a scăpat, una, POATE, CEA MAI IMPORTANTĂ aceea de a învăța SĂ FIM DEMNI!!!
      NU AROGANȚI – ca toți ciocoii politici -, ci DEMNI !
      E adevărat că asta intră în contradicție flagrantă cu ideea de „globalizare”…
      Poate totuși, veți înțelege că nu suntem vite și artl trebui să rămânem OAMENI.

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Domnule Dd, vedeți cu asta începe totul: cu asumarea identității ca un semn de demnitate. Și pornind de aici vă întreb, ca pe un vechi comentator al Specialului, spuneți-imi încă o publicație în limba română care răspunde la comentarii, intră în dialog cu comentatorii săi care nu își asumă identitatea. Nu veți găsi, vă spun eu. Iar în final vă mai spun ceva: nu e vorba de comentarii critice, ci de cele cu rea voință, lipsă de discernământ și nu de puține ori vulgare. În zilele trecute, Specialul, ca majoritatea publicațiilor independente, a fost supus unui atac orchestrat de comentarii care aveau ca scop să ne închidă gura, să ne înficoșeze. Nu le-am publicat, normal, fiindcă nu erau de publicat, având în vedere tonul și scopul. Poate că în această ”efervescență” ne-a mai scăpat și câte un răspuns surescitat și la comentariile pe care le-am publicat. Acesta fiind, probabil, și cazul DVS. Nu confundați o situație specială cu aroganța, dar nici demnitatea cu tăcerea semnificativă…

        --1 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    3 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.