joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: De ce nu a votat doctorul Wiener banii pentru călugării de pe muntele Athos?

  de E. Nola | 27 februarie 2021, 10:41 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  7

  Este întrebarea momentului la Arad.

  Sunt preocupați de motivele votului negativ al deputatului, în situația în care au votat împotrivă  sau s-au abținut toți cei din USR, plus doi unguri rătăciți printre ei, restul deputaților, fie PNL fie, mai ales PSD, votând pentru sprijinirea financiară a schitului românesc de pe muntele Athos.

  Reacția arădeană nu s-a lăsat mult așteptată, atât anumite „organe de presă” cât și personaje declarat social-democrate fiind oripilate de lipsa de simțire a deputatului userist.

  Evenimentul este prezentat în termeni apocaliptici – în fond e vorba de niște călugări – ca o trădare de neam și patrie, faptul că țărișoara este conform legii o republică seculară – adică una care consideră că religia și credința țin de convingerea intimă a fiecăruia dintre noi – trecând pe planul doi.

  Noi, ca de obicei, o luăm de la capăt, încercând să aferim câteva variante de răspuns la marea și sacrosanta întrebare.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: De ce nu a votat doctorul Wiener banii pentru călugării de pe muntele Athos?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se spune că Gigantul Trac Athos , în timpul unei confruntarii cu Poseidon , zeul marii , a aruncat înspre acesta din urma cu un bolovan .Bolovanul a cazut în mare . Asa a aparut Muntele Athos.
   Deoarece se spune ca DACII erau cei mai viteji dintre TRACI si Athos a fost trac inseanna ca SFANTUL MUNTE ATHOS este al nostru .Deci trebuie să dam bani d-le doctor.

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. Da bine au facut. E nevoie de bani in tara pentru multele probleme si lipsuri. Cine vrea la atos sa mearga cu pungulita lui de bani sa dea calugarilor. Mie nu mi-ar convenii sa se dea bisericilor din banii mei , indiferent de religie. Daca avem probleme muncim si le rezolvam, nu cadem in genunchi si ne rugam la….. la ce?

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Sugerez parlamentarilor romani o lege care functioneaza de ani buni in Germania,impozitul pt.biserica,minor 1% din salar,cu alternativa ca poti printr-o simpla cerere sa iesi cind vrei din ea.Consecinta este c-a atunci cind ai evenimente care ar presupune prezenta bisericii(casatorie,botez,inmormintare) sa suporti taxele impuse de biserica,o astfel de lege ar simplifica si dezbaterile din primarii,consilii judetene etc.pt.acordarea din bugetele locale sume pt.biserica.Cine vrea biserica n-are decit sa contribuie,decizia apartine fiecaruia dintre noi.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.