Pola Zilei: Cine mai este liber în Arad de Ziua Libertății Presei?

  de Lajos Notaros | 3 mai 2019, 4:35 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  0

  O întrebare fără sens la prima vedere, impresie întărită la cea de a doua.

  Cu toate acestea, având în vedere multele zile libere prin care am trecut în ultima vreme, ne-am adus aminte și de Ziua Libertății Presei, 3 Mai, zi în care se celebrează începând cu 1993, Declarația de la Windhoek, capitala Namibiei, declarație în care jurnaliștii africani se pronunță pentru, cităm: dezvoltarea unei prese libere, independente și pluraliste.

  Acuma cât de liberă, independentă și pluralistă a devenit presa în cei 25 de ani trecuți de atunci, este de discutat, iar în ceea ce ne privește, este evident că față de vremurile lui Ceaușescu stăm bine.

  Până și aici la noi, la Arad, chiar dacă oraș mic, remunerația după buget tot așa, nemaivorbind de faptul că politicienii noștri centrali și locali ultrademocrați, ultraliberali și ultra-ultra și-au tras, în acest sfert de secol, fiecare după nevoi și putirință câte o redacție liberă, independentă și pluralistă care, cum naiba se face asta, gândește, simte, scrie și vorbește exact cum le place lor.

  Tocmai de aceea ne-am pus noi, mai precis eu, să vă întreb pe Dumneavoastră, stimații noștri cititori liberi, independenți și pluraliști, ce ziceți cum mai e cu libertatea presei pe aici pe malul Mureșului, care sunt și de ce acele redacții, ziare, publicații pe care le considerați libere și independente pe aici.

  De pluralism, nemaivorbind.

  Sondaj: Cine mai este liber în Arad de Ziua Libertății Presei?

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.