luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Cine e de vină pentru uitarea fetiței în mașină?

  de E. Nola | 25 februarie 2023, 10:55 AM | Pola Zilei

  6

  O știre aparent minoră, dar cu consecințe care puteau fi mai dramatice tulbură odihna de week-end a arădenilor atenți. Sau mai atenți.
  Este vorba de fetița uitată în mașina parcată neregulamentar și care a fost ridicată și transportată la baza Recons din ordinul Poliției Locale. Acolo unde lucrătorii au descoperit, în cele din urmă, în mașină fetița de șase anișori.
  Nu ai ce să îi reproșezi fetiței – chiar dacă geamurile mașinii erau fumurii, iar ea dormea sau se ascundea de teamă -, bine că treaba s-a terminat cu bine, însă rămâne întrebarea: cine poartă responsabilitatea pentru declanșarea unei situații care se putea termina mult mai rău. Poliția locală, respectiv polițistul care nu a observat fetița din mașină. Lucrătorii de la Recons la fel, eventual bunicul care a lăsat-o pe micuța în mașină. Sau e vorba de ceva mai general, de mentalitatea noastră, așa mai delăsătoare, gata să arunce vina pentru ce se întâmplă rău mereu pe alții. Iar complementar să se împăuneze imediat când e vorba să își asume un succes. Chiar și minor sau nesemnificativ.
  Ia să vedem, ce ziceți Dumneavoastră, stimații noștri mult mai responsabili decât ai lor.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mda, era foarte important să aibe geamuri cu folie la „cotețul” lui, iar, probabil că acestea erau și neomologate (acelea fiind mult mai scumpe și nu au, în general, o opacizare de 100% din exterior).
   Și, dacă tot si-a „înfoliat” geamurile și a lăsat fetița NESUPRAVEGHEATĂ în masina, de ce să nu parcheze și neregulamentar…?! 😡
   .
   Dar, ia gândiți-vă, dacă de la un scurtcircuit (foarte posibil atât la masini noi, dar MAI ALES la cele vechi), lua foc mașina ȘI NIMENI NU-ȘI RISCA VIAȚA ca să verifice interiorul unei „conserve” în flăcări, pt că, efectiv nu merita riscul ăsta… , iar de imaginat, nu putea bănui nimeni, că un inconștient și-ar lăsa nepoțica închisă acolo! 😠
   Atunci să vedeți ce dramă era…
   .
   Bine, doar, că s-a terminat cu bine și, să sperăm că, inconștienul, a învătat ceva….! 🤔
   .
   PS: pacat ca aceasta știre nu a fost mediatizata mai mult, poate mai învătau, și alti inconștienți, ceva din ea…

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Cred ca titlul nu este tocmmai bun „CINE E DE VINĂ PENTRU UITAREA FETIȚEI ÎN MAȘINĂ?” este evident ca fetita nu a fost uitata in masina!
   poate un titlu corect ar fi cine este raspunzator pentru acest eveniment care putea fi o tragedie daca fetita deschidea portiera masine in timp ce masine era pe platforma in drum spre Recons! Personal consider ca s-a gresit in ambele cazuri dar cel mai mare vinovat in cazul in care s-ar fi transformat in tragedie este agentul care nu s-a asigurat temeinica ca masine poate fi ridicata si transportata!

   +6 voturi
   +1
   -1
  3. Am mai întrebat o data și nu ați publicat : ÎNTREB (nu afirm ) din nou : Cât de neglijent (să nu spun bou ) poate sa fie cineva să dispună ridicarea unei mașini și să asiste la ridicarea ei fără să verifice dacă este cineva în ea ??? Cu bunicul nu avem noi treaba că nu este plătit din taxele noastre .

   +5 voturi
   +1
   -1
  4. Din sondaj lipseste varianta pe care o consider cea mai aproape de adevar.
   Fiecare dintre „protagonisti” are partea lui de vinovatie. Atat bunicul, cat si politistii si lucratorii Recons au cate o vina (diferita) pentru care ar trebui sa dea socoteala.
   Daca in cazul bunicului este vorba de un gest voluntar, constient, in cazul celorlalti este o vinovatie izvorata „din neglijenta”.
   Ceea ce este discutabil, este ierarhizarea vinovatiilor. Care este cea mai mare si care este cea mai mica? Sunt ele egale?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.