joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Ce ziceți, va elimina Ciolacu pensiile speciale?

  de E. Nola | 17 iunie 2023, 9:27 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  (foto: Inquam Photos / George Calin)

  Avem premier și guvern nou, e momentul ca pentru o clipă să ne ridicăm privirile de pe Mureșul cel frumos curgător și să vedem la ce ne putem aștepta de la cei care au preluat frâiele guvernării țării.

  De guvern vorbim, nu de cei care se cred șefi peste toți și peste toate.

  Din cuvântarea din Parlament al noului prim-ministru am reținut promisiunea că pensiile speciale vor fi eliminate, de altfel la Camera Deputaților au fost depuse amendamentele încă la sfârșitul lunii trecute. Aducerea sistemului românesc de pensii la standarde UE este, de altfel, o piatră de hotar care indică renunțarea la sistemul oriental al pensiilor care răsplătesc servirea unei puteri și nu sunt corelate cu adevărata contribuție al pensionarului la interesele reale ale țării.

  De altfel, se știe, dar politicienii nu prea fac publicitate, printre condițiile acceptării României la Schengen și la alte avantaje ce decurg de apartenența la UE este și eliminarea sistemului feudal al pensiilor speciale.

  Pentru politicienii noștri însă această cerință este ca o bombă cu efect întârziat, în fond se știe că ei și susținătorii lor direcți din servicii și sistemul judiciar sunt primii beneficiari ai sistemului care ar trebui eliminat.

  Așa încât, performanța guvernului Ciolacu are un indicator sigur și exact: dacă va reuși această reformă se poate spune că și-a făcut treaba, dacă nu, putem spune fără teama de a greși că este un guvern ca toate celelalte de până acum, un guvern care promite, dar nu se ține de promisiuni.

  Un guvern de vorbe…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Ce ziceți, va elimina Ciolacu pensiile speciale?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.