Pola Zilei: Ce să facem cu garajele dintre blocuri?

  de Special Arad | 28 iulie 2018, 2:06 PM | Pola Zilei

  2

  Regenerarea urbană arădeană a debutat în trombă în această vară mai puțin lungă și fierbinte, punând locuitorii orașului într-o situație și o dilemă fără ieșire, exprimate cel mai bine de strămoșeasca întrebare dublă: unde dai și unde crapă?

  De dat s-a dat prin Micălaca și Vlaicu, de crăpat a crăpat între blocurile din aceste cartiere înălțate în anii comunismului atoatebiruitor, atunci când lui Ceaușescu nici prin cap nu-i trecea că pe piscurile cele mai înalte ale capitalismului fiecare român va avea cel puțin o mașină, dar mai degrabă două sau trei. Pe care nu le va ține în garaj, având în vedere că umblă toată ziua, benzină și motorină are la discreție, iar banii vin oricum din străinătate, acolo de unde a adus mașinile și unde a lăsat o parte din familie la muncă.

  În această situație, noua administrație a orașului, comunistă când vine vorba de dat, capitalistă dacă e vorba de luat, este pusă într-o situație aproape fără ieșire: ce să facă cu aceste garaje, urâte și fără rost, folosite mai nou pentru a depozita tot ce nu se aruncă dintr-o gospodărie de bloc, unde, precum se știe, nimic nu se aruncă, ci totul se transformă.

  Din păcate, garajele acestea nu dispar la o simplă încruntare a lui Falcă, trebuie demontate, adunate, cărate, depozitate, operații care nu au fost prevăzute în regenerarea urbană din cauză de bani, ideea fiind că proprietarii de garaje vor face lucru manual, iar administrația va rămâne cu banii.

  Constatând dramatica situație, nu pentru prima oară sărim în ajutorul lui Falcă, Ando, Cionca și ceilalți, oferind câteva soluții rapide și nu numai.

  Sondaj: Ce să facem cu garajele dintre blocuri?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.