sâmbãtã, 22 martie, 2025

Special Arad Logo

    Pola Zilei: Ce părere aveți despre Călin Georgescu?

    de E. Nola | 8 februarie 2025, 11:19 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

    19

    (foto: Bogdan Chircan Photographer / Călin Georgescu, Facebook)

    O luăm așa cu încetinitorul, având în vedere sensibilitatea subiectului.

    Chiar cu băgare de seamă și o oarecare teamă, având în vedere că este vorba de o sensibilitate mai nouă, una care aduce cu sensibilitatea uitată din vremuri de demult.

    Probabil, ce probabil, mai mult ca sigur că cei mai tineri, cei sub treizeci și cinci de ani nici măcar nu realizează că fenomenul este unul banal pentru cei mai în vârstă, indiferent din ce parte îl privim. Cei de care vorbesc nu le au cu ideea omului ales în politică. Ei au fost prinși de vedetele divertismentului care au inundat ecranele în fața cărora s-au născut, despre cei din politică poate au auzit de la părinți sau așa printre rânduri la școală, la ora de istorie. Pentru că au fost câțiva, cel mai cunoscut fiind cel omorât în Decembrie 1989, un fiu neales al poporului, dar care, ca toți aleșii din politică, a dus țara de râpă.

    Suntem cu mare băgare de seamă și pentru faptul că aici la noi, prin redacție, fenomenul nu funcționează, ar fi și ceva ciudat ca niște jurnaliști care aleargă după fapte și adevăr să se lase amețiți cu povești de adormit copilul din tine. Și tocmai pentru că până acum nu i-am acordat importanță, vine Pola să mai recupereze din rămânerea în urmă – în fond, fenomenul Georgescu e ca o maree virtuală, inundând online-ul mai abitir ca Mureșul ștrandul pe vremuri –, să vă întrebe, așa din zbor, ce părere aveți. Fără alte consecințe…

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Sondaj: Ce părere aveți despre Călin Georgescu?

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Pentru că sistemul (CCR, președintele, partidele vechi, parlamentul în majoritatea dată de partidele vechi, toate instituțiile și aproape toată presa, mulți oameni) nu a fost corect cu alegătorii (anularea alegerilor și continuarea mandatului expirat al președintelui) l-a fost transformat în reprezentantul tuturor celor care n-au în gurița lor un tubuleț cu favoruri, privilegii și alta rahaturi pentru șmecheri.
      Este creația prostiei și aroganței sistemului care l-a ridicat de la rangul de favorit în turul 2 la acela deerou național, cu toate defectele lui.
      Este creației mizeriei rostogolite de trompete și alte oficioase.
      Dacă cineva a vrut un erou național ar fi trebuirt să facă exact ce a făcut sistemul.
      Dacă cineva vrea ca CG să câștige va trebui să încurajeze mizeriile împotriva lui, mizerii care-i vor îndârji pe susținători și în plus vor reuși să-i determine să-l susțină și pe cei care nu-l simpatizează (ar putea fi o ipoteză speculativă faptul că serviciile sau alte șmecherii șmechere îl vor pe CG și pentru asta trebuiau să-l transforme în alternativă eroică la actuala mizerie și care va avea și ocazia de a băga la înaintare actualii șefi din sistem. Asta înseamnă că sistemul ăsta este ori foarte abil ori foarte prost.).
      CG este alegerea între actualul sistem prost, hoț, abuziv, șmecher, stup de privilegii și altceva, indiferent ce ar putea însemna alternativa asta.
      CG mai este alegerea între democrație (minimalul drept de vot) și părerile personale referitoare la un individ despre care nu se știe mare lucru (ceea ce nu este neapărat un lucru rău).

      +7 voturi
      +1
      -1
    2. Un aspirator aproape perfect al votului negativ. Un aport decisiv la polarizarea tot mai puternică a electoratului l-a adus CCR prin concentrarea votului negativ la un număr mai mic de candidați. Cred că a fost vorba doar de prostie ( și firește, fudulie ).

      +3 voturi
      +1
      -1
    3. Ieroiul cu prune-n gură dă la Nasyria

      Kremlin georcoiescu e sperietoarea prin care coaliția toxică și-a asigurat guvernarea în interes personal. Că-i doare fix în pix de cetățeni și de promisiunea ca vor ține cont de vot, rezultă din numirea lui piedone la anpc.
      Despre scumpirile la utilități și alinentele de bază, nimic, despre taxele și impozitele mărite deja, da’ și cele pe care vir să le introducă, nimic, despre, despre, nimic…
      De când tot sper să se schimbe ceva au trecut 35 de ani! Băi, știți ceva, cu ,,răul cel mai mic” ia mai mergeți unde și-a dus mutu iapa!

      --3 voturi
      +1
      -1
    4. „jurnaliști care aleargă după fapte și adevăr” – asta ar trebui încadrată la poanta lunii.

      Atât de tare aleargă Lajos după adevăr și fapte, încât a înghițit gălușca cu atacurile rusești, cu influențele străine, cu legionarii, cu tiktokul.

      +4 voturi
      +1
      -1
    5. Că i s-au așezat multe prostii pe cap domnului CG nu încape nici o îndoială. Dar pentru că omul prea deștept pentru mulți n-a catadicit să răspundă punctual, a gnerat mult mai mult spațiu în creierul multora și au „vâslit” impetuos către groapa cu adjective foslosite cu multă „smerenie„ de CV Tudoe în perioda lui de glorie. Fără a se face vreo dovadă i s-a spus întruna „candidatul prorus, sperând în mod fals la o deplasare a electoratului deja prins în suveranism, către cnadidatul proeuropean. Ca și cum aceste două opțiuni conțin înăuntrul lor, binel și răul absolut. O prostie făr margini. CG poate fi fără îndoială omul care poate opri falimentul și apoi să înceapă reconstrucția statului român. Ca și în cazul muzicii sau al baletului, mulți privesc, se minunează dar pleacă la final fără a înțelege la ce au participat. Așa e și cu multele vorbe ale lui CG. Nu mulți le pricep, dar majoritatea sunt „îngrijorați” de alegațiile celor care au miza lor pe viață și pe moarte. Prin CG doar politiceinii și cei din sistem au de pierdut. Noi, toți ceilalți, nu riscăm nimic. suntem deja pe topogan. Pe partea lucioasă.

      0 voturi
      +1
      -1
    6. Nu reprezinta ceva,insa este de doua ori mai credibil fata de guvernantii din ziua de azi,de cei din urma cu 20-25 ani.Adica nu poate fi decat mai bine,pentru ca ai rau de atat nu se poate. Asta zic unii batrani din cartier,dar eu nu cred: cred ca se poate !

      +5 voturi
      +1
      -1
    7. Sa nu uitam că s-a întâlnit și cu extratereștri. Nu e chiar neica-nimeni, ci din contra . Probabil ei i-or fi spus și de aurul monoatomic.
      De abia aștept să văd cum boicotează românii marile magazine, la chemarea Icoanei Vii. Îmi permit un pronostic, magazinele vor fi la fel de pline. Probabil câte 2-3 rătăciți vor incerca sa creeze o altă impresie. Și să nu uităm de doamna Anca, care e specialista in pupat dosuri.

      +17 voturi
      +1
      -1
    8. Întîi de toate cred că trebuie să-mi schimb numele! Că aici, fiindcă mă numesc Georgescu, vin o grămadă de români să-mi pupe mîna, unii chiar vor fotografii cu mine, alții zic că aș putea face un business foarte bun dacă mi-aș face icoane la care să se închine. Glumesc. Cu amărăciune. Asta fiindcă văd printre românii de aici, care trăiesc bine mersi într-o țară capitalistă, o nostalgie exact după un tip de regim de care zic ei că au fugit. E adevărat, nici cu actualii guvernanți nu pare să fie ok, dar să alegi un tip dus cu pluta, care a ieșit din Matrix ca să intre direct în spirale universale și magii carpatice, asta mi se pare o nebunie colectivă. Minunea de la Maglavit a luat o nouă formă. Prostia a rămas aceeași!

      +10 voturi
      +1
      -1
    9. Cu toate bizareriile incontestabile dar augmentate excesiv de antipatizanti(in special de propagandisti sorosisti) am o parere mai buna despre C.G. decat despre autocatalogatii „pro-europeni” care braveaza cu dragostea pentru democratie dar jubileaza la incalcarea crasa a Constitutiei iar in lipsa altor argumente se limiteaza la atacuri la persoana aparent umoristice si repetarea obsesiva a unor clisee scoase din context. Pentru mine simpatia pentru acest personaj uneori pitoresc e direct proportionala cu agonia sistemului corupt perpetuat fraudulos la putere si a sustinatorilor acestuia. Cat timp progresism/globalismul veros si toate emanatiile WEF si a ONG-urilor sorosiste au de suferit consider ca nu poate fi in nici un caz mai rau decat ceea ce de cativa ani a luat prea mare anvergura.

      --4 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.