Pola Zilei: Când se va da căldură în Arad?

  de E. Nola | 16 October 2021, 9:33 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  2

  (foto: Polina Tankilevitch / Pexels.com)

  Pare, la prima vedere, o întrebare filozofică, deși nu este, chiar dacă este, recunoaștem, profund existențială.
  E vorba de încălzirea centrală, e vorba de CET, e vorba de Bibi, Călin Bibarț revoltat că nu a primit bani de la guvern să pornească CET-ul. Noroc că mulți arădeni sunt pe încălzire proprie, fie cu lemne, fie pe gaz, neinfluențați de capacitatea liberală din fruntea Primăriei. Cel puțin din punctul de vedere al încălzirii locuinței.
  Dar sunt mulți care n-au ce face, sunt racordați la CET și degeaba pun mâna pe calorifer din cinci în cinci minute, în cameră tot 15-16 grade rămân. Sau crește la 18-19 dacă dau drumul la radiatorul electric.
  Înainte de a vă pune variantele de răspuns la întrebare, vreau doar să vă înștiințez că acum vreo patru-cinci ani a apărut prin Arad o firmă internațională gata să preia CET-ul. O modernizau, o puneau la punct conform tehnologiei de ultimă oră, singura lor pretenție era ca 10 ani să fie ei cei care încasează venitul. După care urma o nouă înțelegere, în funcție de rezultatul obținut, mergând chiar la predarea centralei astfel modernizate unei firme agreate de Primărie.
  Precum observați, înțelegerea nu s-a făcut – sunt orașe în România unde s-a făcut – și avem probleme în fiecare început de iarnă cu furnizarea căldurii. Poate vă întrebați de ce nu s-a făcut acea înțelegere?
  Mai gândiți-vă, eu vă ajut doar cu atâta că primar era Gheorghe Falcă…

  Sondaj: Când se va da căldură în Arad?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acum,pe bune ! Va luati de acest Bibart,care e complet depasit de functia in care a fost propulsat,si e clar ca e o palarie prea mare pentru el.Si in fond,problemele CET-ului dateaza de pe vremea celui ce l-am exportat la Bruxelles,la bai…Asa ca aveti mila de un biet suflet chinuit…

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.