miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Podul dărăpănat de la Trei Insule, planificat să fie înlocuit cu o pasarelă… dar până atunci, cine se face responsabil în cazul unei tragedii?

  de Raluca Medeleanu | 10 iulie 2017, 5:29 PM | Administraţie

  0

  Podul de la Trei Insule a rămas de mai mult timp într-o stare deplorabilă, iar din iarnă, când acesta a fost lovit de un ghețar, a devenit un real pericol pentru oamenii care îl traversează. În acest sens, se discută de ceva vreme schimbarea lui.

  Dacă inițial se lua în considerare înlocuirea acestui pod cu podul de pontoane care era folosit pentru a traversa râul Mureș către Ștrandul Neptun, pod care astăzi a rămas nefolosit, ancorat pe malul din partea ștrandului, acum primarul Falcă a anunțat în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal de astăzi că municipalitatea (în a cărei responsabilitate se află zona Trei Insule) are în vedere construirea unei pasarele care să înlocuiască podul distrus.

  Problema rămâne însă valabilă, întrucât astfel de lucrări ar dura ani buni cu bani mulți din bugetul local. Consilierul local Marin Lupaș a militat pentru ideea de a folosi totuși podul de pontoane, însă Gheorghe Falcă l-a contracarat motivând că acest lucru nu se poate realiza din anumite piedici juridice și, mai ales, pentru că un pod de pontoane presupune demontarea lui pe perioada rece, astfel oamenii de acolo ar rămâne mai multe luni fără posibilitatea de a traversa râul.

  Până una, alta, la ora actuală s-a votat doar studiul de fezabilitate pentru viitoarea pasarelă, studiu care constă 35,00 mii lei, dar podul de la Trei Insule este, în continuare, un mare pericol pentru oameni și sperăm să nu producă nicio tragedie până în momentul în care va fi înlocuit cu o variantă sigură.

  pod trei insule

  (sursa foto „pod Trei Insule”: Facebook , celelalte imagini sunt cu scop ilustrativ, din arhiva Special Arad)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.