marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  O poartă înaltă de peste 5 metri, pentru a întâmpina turiștii la Tabăra de sculptură de la Căsoaia

  de Special Arad | 17 octombrie 2023, 10:40 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  În ședința de luni a Consiliului Județean Arad a fost aprobat studiul de fezabilitate privind construirea unei porți monumentale la Tabăra de Sculptură de la Căsoaia.

  Practic, un monument artistic de 9 metri lățime, 5,3 metri înălțime și 1 metru grosime, care să simbolizeze intrarea în parcul de sculptură, în care se află 70 de sculpturi monumentale, semnate de 57 autori.

  Poarta ar urma să fie realizată din calcar, precum sculpturile din parc.

  Consiliul Județean transmite că, în prezent, cu excepția documentației necesare Studiului de Fezabilitate, acest proiect nu a generat nicio cheltuială din partea administrației județene. Acesta este primul pas pentru realizarea lucrării, urmând ca pentru lucrarea în sine să se găsească fonduri nerambursabile.

  Costul estimat al lucrărilor este de 635.000 de lei. Urmează licitația, prețul real fiind întotdeauna mai mic decât estimările inițiale. Momentan se știe doar preț pentru lucrările de la rețeaua electrică, anume 135.000 de lei (în zona în care va fi amplasată poarta, urmând să fie mutate și anumite utilități).

  Prin acest proiect se dorește creșterea interesului față de zonă, care are o reală valoare culturală și turistică.

   

  Citește și: Dacă vrei să ajungi la Parcul de Sculptură de la Căsoaia, lasă-te păgubaș! Cu greu găsești ceva ce nu există! · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.