Plin de incendii în județ. ISU Arad: „Din păcate se menține tendința de curățare a pășunilor prin incendiere, fapt ce duce la propagarea incendiilor la construcții sau fond forestier”

  de Special Arad | 27 July 2022, 9:18 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad atrage din nou atenția asupra pericolului ce îl reprezintă curățarea prin incendiere, informând că în ultimele 24 ore, toate subunitățile ISU Arad au desfășurat misiuni de stingere incendii.

  S-a acționat pentru stingerea unui număr de 13 incendii astfel: 1 incendiu grajd dezafectat în localitatea Semlac; 1 construcție modulară cu rol de birouri la balastiera Horia; 1 depozit de baloti paie în aer liber în localitatea Petriș; 1 anexă în localitatea Macea; 9 incendii de vegetatie uscată, miriște, păsune împădurită și litieră. De asemenea, în cursul zilei de ieri s a intervenit din nou în zona localităților Văsoaia – Păiușesni – Chisindia fiind a cincea intervenite în 7 zile.

  Tot în cursul zilei de ieri, forțele de intervenție ale tuturor subunităților au reușit lichidarea incendiului de pe fondul forestier de la Minișu de Sus. Pentru stingera incendiului, la fel ca și în prima zi, a fost constituită din ordinul inspectorului șef o grupare de forțe de la toate subunitățile: Arad, Chișineu Criș, Ineu, Sebiș, Bârzava, Birchiș.

  „Din păcate, constatăm că se menține tendința de curățare a pășunilor și miniștrilor prin incendiere, fapt ce duce la propagarea incendiilor la construcții sau fond forestier.

  Există zone în județ (Chisindia – Văsoaia – Păiușeni – Paulian) unde după stingerea incendiului și retragerea forțelor de intervenție în subunitate, a doua zi în jurul prânzului din nou avem incendiu.

  Inspectorii de prevenire din cadrul ISU desfășoară controale în această zonă la composesoratele care dețin păduri, iar subunitățile de intervenție difuzează permanent mesaje de prevenire prin intermediul mijloacelor acustice ale autospecialelor.

  Menționăm că legislația prevede tragerea la răspundere contravențională a celui care incendiază terenul și nu a proprietarului terenului”, atrage atenția ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.