sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Pledoarie pentru mișcare: Turneu de badminton la „Generală 11”

  de Dan Lazăr | 2 ianuarie 2022, 12:47 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” a fost, recent, gazda unui turneu de badminton dotat cu Cupa „Hedera Helix”. Renovată de puțină vreme, micuța sală de la „Generală 11” a fost martora unor dispute echilibrate și agreabile, în finală ajungând neînvinși Daniel Dragoș (profesor Șc. Gim. „Nicolae Bălcescu” Arad) și Dan Lazăr (profesor Șc. Gim. Zădăreni – redactor SpecialArad), primul impunându-se cu scorul de 2-0. În finala mică, Mircea Crișan (Primăria Șiria) a dispus de Petru Burcă („Bucegi”), scor 2-1.

  În semifinale s-au consemnat reultatele: Lazăr vs. Crișan 2-1 (10-12, 11-6, 11-3) și Dragoș vs. Burcă 2-0 (11-3, 12-10). Evoluții apreciate au avut și: Daniel Ciriperu, Cătălin Potop, Marius Herța sau Cristian Feraru – care au jucat în grupa locurilor V-VIII.

  De ce badminton? Beneficiile practicării acestui sport sunt numeroase, atât fizice, cât și psihologice. În primul rând, badmintonul este un sport în care se consumă multe calorii: în jur de 500 kcal arse într-o oră de practică. În timpul unui meci, se aleargă mult, în ciuda dimensiunii mici a terenului. Schimbările de direcție sunt numeroase, timpul de odihnă aproape inexistent, motive pentru care acest sport te ajută să te menții în formă și să îți lucrezi rezistența. Grație pașilor adăugați și fandărilor, badmintonul ajută la tonifierea coapselor, mușchilor fesieri și gambelor, precum și la îmbunătățirea coordonării mișcărilor și a flexibilității. În plus, badmintonul înseamnă și bună dispoziție!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.