duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Platforma Netflix, dată în judecată pentru că a prezentat-o pe Cleopatra ca fiind de culoare

  de - | 22 aprilie 2023, 11:29 AM | Internaţional

  0

  Un avocat egiptean a depus o acțiune în justiție duminică cu privire la viitorul film al Netflix, „Regina Cleopatra”, acuzând serviciul de streaming că „șterge identitatea egipteană” prin prezentarea suveranei ca fiind o femeie de culoare.

  Mahmoud al-Semary a depus plângerea legală la procurorul general al Egiptului în urma publicării recente a unui trailer pentru serialul de docudramă, care va avea premiera pe 10 mai. În plângerea sa, nu numai că a solicitat luarea de măsuri legale împotriva realizatorilor serialului, ci și închiderea serviciului de streaming Netflix în Egipt, scrie evz.ro.

  Adele James, o actriță britanică de rasă mixtă, joacă rolul reginei în viitoarea producție Netflix. Jada Pinkett Smith este producător executiv al serialului și este citată în materialul promoțional al Netflix spunând: „Nu vedem și nu auzim des povești despre regine de culoare, iar acest lucru a fost foarte important pentru mine, ca și pentru fiica mea și doar pentru comunitatea mea, să poată cunoaște aceste povești, pentru că sunt tone de ele!”.

  Deși există o dezbatere în rândul istoricilor și experților în Egiptul antic cu privire la originea și culoarea pielii Cleopatrei, unii nu sunt de acord cu afirmația lui Pinkett Smith, afirmând că ea era de origine macedoneană și probabil avea o culoare a pielii mai deschisă. Cu toate acestea, nu toată lumea împărtășește această perspectivă. Alți cercetători au susținut că regina ar putea avea alți strămoși și că nu este clar dacă culoarea pielii sale ar fi putut fi deschisă sau nu.

  Cleopatra s-a născut în orașul egiptean Alexandria în anul 69 î.Hr. și a devenit ultima regină a unei dinastii de limbă greacă fondată de generalul macedonean Ptolemeu al lui Alexandru cel Mare.

  Ea i-a succedat tatălui său, Ptolemeu al XII-lea, în 51 î.Hr. și a domnit până la moartea sa, în 30 î.Hr. Ulterior, Egiptul a căzut sub dominația romană.

  Identitatea mamei Cleopatrei nu este cunoscută, iar istoricii spun că este posibil ca ea, sau orice alt strămoș de sex feminin, să fi fost o egipteancă autohtonă sau din altă parte a Africii.

  Mai multe detalii AICI

   

  Citește și: Documentarul Netflix despre Cleopatra, batjocorit și ridiculizat pentru portretizarea bizară a reginei egiptene

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.