duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Documentarul Netflix despre Cleopatra, batjocorit și ridiculizat pentru portretizarea bizară a reginei egiptene

  de Special Arad | 16 aprilie 2023, 1:42 PM | Film

  0

  Netflix a anunțat un film documentar bazat pe viața reginei Cleopatra, dar proiectul a fost criticat pe scară largă pe rețelele de socializare pentru că a descris în mod bizar personalitatea istorică ca fiind negresă, notează theblaze.com.

  „De la producătorul executiv Jada Pinkett Smith vine o nouă serie de documentare care explorează viețile reginelor africane proeminente și emblematice”, se arată în descrierea filmului de pe contul YouTube Netflix.

  Mulți de pe rețelele de socializare au considerat afirmația ridicolă și au ridiculizat filmul. Mulți au subliniat că moștenirea Cleopatrei a fost documentată de istorici care au concluzionat că Cleopatra era de origine greacă și macedoneană.

  „Egiptul este divers în culorile pielii, nu există nicio înfățișare egipteană, așa că ai putea face un documentar despre conducătorii egipteni negri, dar Cleopatra era de ascendență greacă și prezentarea poveștii ei ca pe o bătălie între egiptenii nativi și tiranii romani opresivi este extrem de anacronică”, se arată într-un răspuns popular de pe social media.

  „Așadar, acest documentar, conform trailerului, încearcă în mod intenționat să stârnească o controversă inexistentă cu privire la etnia Cleopatrei, care era fără îndoială greacă cu ascendență iraniană, iar asta pentru a celebra femeile puternice conducătoare africane (…) Asta este destul de rău per ansamblu”, a spus gazda unui podcast despre istoria elenistică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.