vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 4Pitbull-ul de la Buteni a fost dus la Adăpostul de Animale și preluat de către un ONG, iar câinele sfâșiat a fost operat (FOTO-VIDEO)

  de Andrei Fuliaș | 8 ianuarie 2017, 7:58 PM | Buteni | Știri Arad

  38

  Titlul inițial: O bestie umană din Buteni își folosește câinele Pit Bull pentru a ucide alte animale. Filmulețul a creat revoltă pe Facebook 

  Știri Arad. O postare pe rețeaua de socializare Facebook a creat revoltă printre internauți duminică seara. Vorbim despre o fotografie și un filmuleț postate de utilizatorul Sergiu Vasilescu, din care se vede cum un bărbat își stârnește câinele din rasa Pit Bull pentru a ataca un alt câine care este legat.

  În postarea sa, Sergiu Vasilescu spune că bărbatul din imagini se numește Ionel Stepan, că este din comuna Buteni, județul Arad, și că aceste practici au devenit obișnuință pentru individ.

  Totodată, Sergiu Vasilescu mai spune că organele de poliție din Buteni cunosc aceste practici și că nu iau nicio măsură în acest sens.

  La doar o oră de la postarea imaginilor, peste o mie de utilizatori au distribuit postarea respectivă, revoltați fiind de cele văzute.

  postare-individ-buteni

  Rugăm pe această cale conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad să se autosesizeze în acest caz și să ceară conducerii Postului de Poliție Buteni să ia măsuri în privința acestui caz de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor!

  15895103_1513287342029730_6268234816645283328_n

  Vă atenționăm că imaginile de mai jos vă pot afecta emotional!

  UPDATE – Bestia de la Buteni a fost prinsă și i s-a întocmit dosar penal pentru cruzime împotriva animalelor. Urmează cercetări și asupra celor doi prieteni ai acestuia

  Urmare a publicării materialului de mai sus și a reacției pe care postarea lui Sergiu Vasilescu a provocat-o în rândul internauților, oamenii legii s-au autosesizat și au luat primele măsuri în acest caz.

  Astfel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad ne-a comunicat oficial că, pe numele agresorului s-a întocmit deja un dosar penal pentru infracțiuni de cruzime împotriva animalelor.

  „Oficial putem să vă comunicăm faptul că, în urma apariției pe rețelele de socializare a imaginilor și fotografiilor respective, polițiștii Postului de Poliție Buteni s-au sesizat din oficiu, l-au identificat pe cel bănuit de comiterea faptei. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din aceeași localitate, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cruzime împotriva animalelor”, a declarat inspectorul de poliție Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

  În ceea ce îi privește pe ceilalți doi indivizi care au fost prezenți în momentul acelor imagini, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad a explicat că „dacă sunt întrunite toate condițiile participaționale, atunci polițiștii vor extinde cercetările și în cazul celorlalți doi. Am înțeles că urmează a fi cercetați și cei doi, așa mi-au comunicat colegii”.

  După apariția filmărilor, mai mulți internauți spun că, ceilalți doi bărbați despre care polițiștii spun că au început cercetările și în cazul lor ar fi Cristian Burda și Marius Birau.

  Felicităm autoritățile pentru promptitudinea de care au dat dovadă în acest caz!

  UPDATE 2

  Cristian Burda ne-a contactat pentru a ne explica faptul că el nu face parte din grupul indicat. Acesta spune că la respectivul incident au fost prezente patru persoane, care se află în aceste momente la Postul de Poliție Buteni pentru a da declarații: Ionel Stepan, Marius Birau, Adrian Turcean și un frate al acestuia.

  Ne prezentăm scuzele de rigoare față de Cristian Burda, indicat de către mai mulți internauți ca fiind implicat la rândul său în acest caz.

  UPDATE 3 – Măsuri dure luate de Poliția Română și de Poliția Animalelor împotriva „Bestiei de la Buteni”. Cazul a fost preluat și de Procuratură

  Seara trecută proprietarul câinelui agresiv, împreună cu ceilalți trei prieteni ai acestuia prezenți la incident, au fost identificați de către polițiști și primele informații venite din partea IPJ Arad arătau că pe numele proprietarului a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cruzime împotriva animalelor.

  Astăzi, Ionel Stepan a primit din nou vizita autorităților. Vorbim atât despre Poliția Română, cât și despre Poliția Animalelor, departament din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad (DSVSA).

  În primul rând, surse din cadrul IPJ Arad ne-au declarat că încadrarea proprietarului câinelui la „infracțiunea de cruzime împotriva animalelor” a fost una mult prea blândă pentru fapta sa, astfel că oamenii legii au decis schimbarea încadrării juridice în „organizare de lupte între animale”. Aceleași surse ne-au precizat că acest caz a fost preluat de către Procuratură, de acest dosar ocupându-se în continuare Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț, fiind vorba de mai mulți tineri implicați în acest incident.

  Aceste informații au fost confirmate ulterior și de către inspectorul de poliție Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

  În ceea ce privește Poliția Animalelor, Viorel Agud, directorul DSVSA Arad, ne-a explicat care sunt măsurile luate în acest caz de către instituția pe care o conduce.

  „O echipă de la DSVSA Arad s-a deplasat în această dimineață la Buteni. Proprietarul câinelui a fost identificat și amendat cu 3.000 de lei, conform Legii 205/2004, Art. 25 care prevede organizarea de lupte între animale. Totodată, în urma verificărilor s-a constatat că stăpânul nu are carnet de sănătate pentru câinele său și nu este înregistrat la Poliție conform Ordonanței 55/2002 fiind un câine periculos. În același timp, am reușit să-l convingem pe proprietar să predea câinele la Adăpostul de Animale Arad. În cursul zilei de astăzi am luat legătura cu cei de la Adăpost pentru ca aceștia să-l pună într-o încăpere separată de ceilalți câini. Din informațiile noastre sunt deja câteva persoane care vor să-l adopte, dar acestea nu sunt din județul Arad. Am primit mai multe telefoane din țară, dar nu este de competența noastră pentru a verifica dacă acele persoane sunt competente pentru a ține un asemenea câine foarte greu de disciplinat. În acest sens există mai multe organizații de profil care vor face aceste verificări”, a explicat Viorel Agud pentru Special Arad.

  În același timp, Special Arad a reușit să afle, tot pe surse, că este foarte posibil ca acest câine agresiv să fie adoptat de către Asociația Kola Kariola. Vorbim despre aceeași asociație care în primăvara anului trecut a preluat și cățelul mutilat cu un topor în comuna Felnac, județul Arad. Momentan am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Kola Kariola pentru a confirma/infirma această informație, dar nu am primit încă un răspuns, informația rămânând doar la stadiul de zvon.

  Citește și: Felnacul e în alertă! Se caută criminalul care a mutilat un câine cu toporul (FOTO ȘOCANTE)

  UPDATE 4 – Pitbull-ul de la Buteni a fost dus la Adăpostul de Animale și preluat de către un ONG, iar câinele sfâșiat a fost operat

  În cursul zilei de ieri, „Bestia de la Buteni”, așa cum l-am denumit noi pe Ionel Stepan, proprietarul câinelui din rasa Pit Bull care a fost implicat în incidentul explicat mai sus, a predat câinele la Adăpostul Public de Animale Arad, așa cum i-a fost sugerat de către cei de la DSVSA Arad. Din declarațiile date de tânăr ieri se pare că acesta nu prea a înțeles ce faptă a comis, nici măcar după ce a văzut reacția publicului sau a autorităților, motivându-și decizia de a renunța la câine prin faptul că vrea să scape de „gura oamenilor”. Totodată, tânărul le-a explicat autorităților și presei prezente ieri atât la Buteni, cât și la Adăpostul de Animale, că nu știa că acel câine este agresiv și că este pentru prima oară când a atacat alte animale. Special Arad a arătat ieri imagini cu încă doi câini atacați de acel Pit Bull, pe semne că lucrurile nu stau chiar așa cum declară Ionel Stepan. În același timp, consătenii săi confirmă faptul că incidentul nu este unul singular. Pe de altă parte, imaginile cu pitbull-ul la adăpost arată un câine speriat și blând, lucru care ne face să credem că acel câine reacționa violent doar la comanda stăpânului.

  După ce a fost predat la Adăpostul Public de Animale Arad, urmează ca acest câine să fie preluat, așa cum am anunțat încă de ieri, de către Asociația Kola Kariola, o asociație care în general preia cățeii bolnavi sau răniți și care în trecut a mai preluat un câine din județul Arad. Vorbim despre primăvara anului trecut, atunci când cei de la Kola Kariola au preluat câinele mutilat cu un topor la Felnac.

  Câinele agresat a fost operat

  În ceea ce privește cățelul sfâșiat de Pit Bull, acesta a fost ieri la Asociația APAM, iar apoi operat de către doamna doctor Irina Milea, de la Clinica Dacrivet, cu care cei de la APAM colaborează foarte strâns.

  „Cățelul a supraviețuit, dar are răni adânci și grave și, în plus, este traumatizat psihic. Acum se află internat la clinică, unde va sta până la însănătoșire, iar la externare APAM va deveni casa lui pentru totdeauna”, au explicat reprezentanții APAM, care speră ca „Bestia” care a făcut acest lucru să plătească cu libertatea pentru faptele sale pline de cruzime.

  În ceea ce îl privește pe Ionel Stepan, acesta va fi în continuare anchetat de către autorități, dosarul său aflându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gurahonț.

  Urmare a faptelor acestuia, au fost inițiate petiții onine intitulate „Închisoare pentru criminalul din Buteni”, petiții care au strâns peste 100.000 de semnături până în acest moment.

  15943041_10209329046842352_2077361506_o

  15942985_10209329048282388_1535525725_o 15942931_10209329046642347_1266017161_o

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu trebuie sa va luati dupa Burda Cristian ca este un gunoi ca si prietenii lui . Hoti , batausi , etc . Are pe taticu ce il tot scoate din belele dar e la fel ca ceilalti . Faceti presiuni si la postul de politie sa nu îl faca scăpat pe Burda Cristian deoarece ai el merita soarta celorlalti . Spune.mi cu cine umbli ca sa.ti spun cine esti 😉

   +19 voturi
   +1
   -1
   • Cristian Burda dupa niste comentarii pe profilu lui fb, m/a blocat… astfel disparand toate comentariile, acuzatoare la prietenia si aventurile dintre el si cei in cauza. fiecare trage ce concluzie vrea, eu am tras/o pe a mea. `prieteni cu bestia, dar copilu lu tata. nb

    +9 voturi
    +1
    -1
  2. Câinele nu este de vină! STĂPÂNUL lui DA!
   El, stăpânul, dar ca el sunt din păcate mult prea mulți în România, este un ”primitiv” ce a stagnat (…el, dar și cei ce i-au dat educație) în evoluția sa, timp de 2000 (două mii) de ani. Brutalitatea din societatea românească actuală depășește orice limite minime de civilizare.

   Privită din exterior, această societate în care mor, sau sunt invalidizați oameni zilnic, căsăpiți cu toporul, cuțitul, sabia, ranga, accidente rutiere, bătăi din te miri ce, certuri ”casnice” … samd, este per ansamblu, percepută că vrem sau nu, ca fiind extrem de ”Înapoiată”, ca să folosesc un termen mai ”dulce”. Și ceea ce este cel mai grav, este că doar în lumea virtuală se manifestă o oarecare revoltă.

   Doar într-o societate în care ”Legea este pentru proști”, există o asemenea evoluție. În cazul de față, o postare pe FB a creat o ”iritare” a opiniei publice/civice. Dar oare câte asemenea evenimente, ce nu sunt postate pe FB, pentru ca instituțiile abilitate să se autosesizeze, se întâmplă în fiecare zi? Pot bănui că sunt multe. Motivarea? Nu toți primitivii au conturi pe FB. Unii din ei sunt analfabeți.

   Este comod să stai la căldurică și să fi revoltat. Uneori ajunge. Dar nu rezolvă Problemele de Fond.
   Dar ca ceva drastic să se întâmple, este nevoie de angajament concret și permanent în procesul democratic. Doar să fi ”băgător de seamă” și să-ți dai cu părerea nu este suficient. Trebuie ieșit în STRADĂ!
   Trebuie ca în mod organizat să participi la ”Viața Cetății”, pe care sistemul democratic ți-o cere. Lași ca ”nulitățile” comunității să ocupe funcțiile de conducere a administrației societății și să ”pună mâna pe Putere”, … atunci nu ai decât să rabzi și să-ți faci autocritica.

   Acest eveniment, este unul din șirul nesfârșit de evenimente, ce ar trebui interpretat ca un SEMN de alarmă.
   ”Ceva este Putred în … România”.

   +22 voturi
   +1
   -1
  3. Acum toata lumea jigneste si distribuie acest link. Dar cand a murit si copilul ala sfasiat de maidanezi nu v-a pasat sau cand mor atatia oameni din cauza craterelor de pe drumurile din Romania , nu le plangeti de mila si nu faceti atat tam-tam. Astea nu sunt importante! Romanul tot timpul ii place sa faca din tantar armasar . Da, într-adevăr ti se rupe sufletul cand vezi asemenea chestii dar oameni buni, lasati autoritatile sa își facă treaba si nu mai amenintati voi atat sau jigniti ca nu sunteti in măsură sa o faceți. Doar Dumnezeu e in masura . Asa ca, mai ho ca deja păreți aiurea rău.

   --38 voturi
   +1
   -1
   • Aia ar fi singura „corectie” ca de la politistii locali(camarazi de braconaj cu imbecilul asta) si de la parchetul Gurahontului nu o sa vezi pedeapsa. La parchet coana sefa o sa-i puna dosarului „Guler” si …la pastrare in fundul fisetului pana i se ingalbenesc filele.

    +12 voturi
    +1
    -1
  4. Jegos cu picioare puturoase, părerea mea despre autor! I-as scoate dintii si i-as rupe maxilarul in cel putin trei locuri, sa mănânce doar supa un an de zile. Boschetar imputit care esti, cu tot neamul tau de taran imputit! Sa nu uitam de labagiii din Postul de Politie Buteni, care pun pariu ca știau de existența câinelui periculos si de ororile comise de nebun, dar nu au facut nimic! Rusine IPJ Arad, rusine Pol Buteni! Sunteti niște incompetenti care nu faceti nimic , decât daca va da presa speța mura-n gura!!! Tara condusă si locuita de jeguri umane!!!!! Bravo Special Arad! Pe ei, pe mama lor!!!!!!

   +28 voturi
   +1
   -1
  5. ionel Stepan este un cunoscut braconier si HOT de lemne din Buteni. Circula mort de beat cu masina si nimeni nu ii face nimic. Este protejat de polițiștii din Buteni, pe care ii cumpara cu produse, servicii, sau bani. Alo? Poliția din Buteni? Ce facem cu acești ghiolbani??

   +37 voturi
   +1
   -1
  6. La astfel de gunoaie ar trebui aplicată pedeapsa maximă prevăzută de lege – închisoare cu executare. Maximul prevăzut. Nu blândețuri cu suspendare și alte asemenea porcării. Jigodii din astea nu merită tratate cu blândețe. Iar celor care i-au ținut spatele câte un șut în fund din poliție, să meargă și să dea cu sapa în altă parte. Comunitatea nu are nevoie de astfel de specimene. Nici de unii, nici de alții

   +16 voturi
   +1
   -1
  7. Buna seara tuturor. Imi pare rau ca locuiesc f departe de Arad si ca nu pot sa fiu alaturi de d-stra in a lua masuri impotriva ac criminal. Sa nu va inchipuiti ca acel (militian)o sa ia masuri,poate e satisfacut pt asa o isprava. Eu ma rog ca intotdeauna cand acestor oameni le este greu in viata sa-si aminteasca ca noi ne rugam pt ei sa primeasca ce merita.

   +3 voturi
   +1
   -1
  8. Când am văzut postarea pe Facebook dis de dimineața, am plâns. Am plâns pentru bietele animale nevinovate, dar si mai amar am plans pentru ca am crezut ca nimic si nimeni nu va lua nici o măsura împotriva acestei bestii. Locuiesc in Statele Unite de 12 ani, si aici cruzimea împotriva animalelor este destul de aspru pedepsita (da, chiar si aici exista destule „jigodii” care maltratează animalele, dar aici animalele au drepturi nu numai pe hârtie). Când am văzut acest articol ca poliția s-a autosesizat si ca măsuri au fost luate împotriva acestei bestii, am plâns de bucurie. Mulțumesc România! Vă iubesc!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Nu-ți fă prea mari speranțe. România îi bolnavă tare!

    Băietul are Spate!
    Amenda o plătește tăticu. Iar el de plictiseală o să-și cumpere alt câine, pe care la fel cu cel confiscat, o să-l înrăiască … pentru ași distra prietenii.

    Dar la modul general acest animal ”Este un Băiat Bun!”, la fel cu toți băieții. Ce să facă și ei de plictiseală? Mai violează o vecină … în grup de 7, că-i mai interesant, mai fac o tură cu mașina și cauzează un accident mortal, mai znopesc în bătaie pe careva, fură ce se mai poate fura să facă un ban ”cinstit” … și bine înțeles merg la bisericile mii, să-i vadă Satul.

    Tradiții de iarnă, prin România.

    +14 voturi
    +1
    -1
     • Și tu crezi că dacă judecătorul o să decidă o asemenea interdicție, îi va fi greu inculpatului să o ”ocolească” fără prea multă bătaie de cap?

      Îți înțeleg foarte bine frustrarea. Și eu iubesc cățeii și ”urăsc” asemenea Animale, ca inculpatul. Dar o mare parte din populația României nu înțelege de ce ”Noi” suntem atât de revoltați, că doar nu este vorba de un om … e ”Doar un câne”. Iar legislația este plină de ”găuri” ca un ciur de paste și Abuzurile+Corupția sunt la ele acasă în România de Azi.

      Dacă ai vedea și auzii ce răspunsuri primesc reporterii ce îi întreabă zilele astea pe justițiarii României despre Legea Responsabilității în Justiție, … ți s-ar duce tensiunea la 200. Nu vor să aibă nici un fel de responsabilitate, pentru a putea lua orice fel de decizii vor (doar pe bani sau pe funcții înalte) și nimeni nu are nici o cale prin care ar putea să-i tragă la răspundere.

      +1 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.