duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Pinocchio“ – filmul, în grădina de vară a cinematografului din Grădiște

  de Special Arad | 11 iulie 2023, 12:08 PM | Cultură | Film

  0

  Cineastul distins cu premiul Oscar, Guillermo del Toro, a reinventat în 2022 povestea clasică semnată de Carlo Collodi, despre o marionetă de lemn care prinde viață în mod magic pentru a alina suferința unui tâmplar pe nume Geppetto.

  Așa a prins viață „Pinocchio – filmul“, care va deschide seria proiecțiilor din grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște.

  Evenimentul dedicat copiilor va avea loc joi, 13 iulie 2023, și va începe cu un moment de jocuri muzicale interactive de la ora 21:30, după care, în jurul orei 21:45 va începe proiecția filmului.

  Accesul va fi gratuit.

  Evenimentele de la Cinematograful din Grădiște sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  •  Citește recenzia Special Arad: Oscar Special: „Pinocchio al lui Guillermo del Toro” nu are farmec, are magie…

  „Pinocchio – filmul“ este un musical fantastic de tip stop-cadru, regizat de Guillermo del Toro și Mark Gustafson, și urmărește peripețiile neascultătorului Pinocchio, care se află în căutarea locului său pe lume.

  Del Toro a ales Italia anilor 1930 pentru a relata povestea clasică a lui Pinocchio.

  În afară de schimbarea evidentă a decorului, povestea rămâne aceeași.

  Pinocchio este o marionetă care visează să fie un băiat adevărat.

  „În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent. Nicio formă de artă nu mi-a influențat viața și munca mai mult ca animația și niciun personaj din istorie nu a avut o conexiune personală atât de profundă cu mine precum Pinocchio. Întotdeauna mi-am dorit să fac acest film“, a declarat del Toro despre proiectul de care a fost pasionat toată viața.

  Filmul include în distribuție vocile lui Ewan McGregor în rolul lui Cricket, David Bradley în rolul lui Geppetto și îl prezintă pe Gregory Mann în rolul lui Pinocchio.

  Din distribuție mai fac parte și Finn Wolfhard, Cate Blanchett, câștigătoare a premiului Oscar, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz, câștigător al premiului Oscar, și Tilda Swinton, câștigătoare a premiului Oscar.

  Filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație lungmetraj la gala din 2023 și premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație, tot la gala din 2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.