vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pilele și relațiile provoacă demisia unui șef al campaniei de vaccinare din Cehia

  de Special Arad | 15 ianuarie 2021, 8:08 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Şeful autorităţii pentru sănătate din Republica Cehă şi-a anunţat joi demisia, după o serie de relatări despre neregularităţi în desfăşurarea vaccinării împotriva COVID-19, transmite agenţia DPA. Conform portalului de ştiri Seznamzpravy.cz, o mie de doze de vaccin au fost distribuite angajaţilor autorităţii naţionale de sănătate SZU şi rudelor acestora, indiferent de vârsta lor, informează Agerpres. Klaus Iohannis, președintele României, a vrut să fie primul vaccinat, dar a fost refuzat de coordonatorul campaniei, tocmai pentru a nu compromite întreaga campanie.

  Dezvăluirile au provocat critici vehemente din partea opoziţiei. ”În timp ce vârstnicii au nevoie de vaccinare, administraţia îşi vaccinează proprii oameni”, a spus liderul Partidului Civic Democratic (ODS), Petr Fiala.

  Şi postul naţional Rozhlas a relatat că o clinică din Praga vaccinează rude ale angajaţilor acesteia dacă îi rămân doze de vaccin nefolosite, aparent pentru a nu fi nevoită să le arunce.

  Conform planului de vaccinare elaborat de guvernul ceh, în prima etapă a campaniei de vaccinare pot fi vaccinaţi numai lucrătorii sanitari care au contact apropiat cu pacienţi COVID-19, cetăţenii cu vârste de peste 80 de ani şi angajaţii căminelor de bătrâni.

  În Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, au fost vaccinate circa 70.700 de persoane până joi, zi în care au fost raportate 10.854 de noi cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.