Piesă proastă în trei acte: „Platoul lui Miloș Cristea și răspunsurile purtătoarei de cuvânt a Primăriei Arad”

  de Mihai Todoca | 10 iunie 2021, 11:41 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Nu obișnuim să reciclăm subiecte mai vechi din Arad, decât dacă merită interesul, dar câteodată suntem forțați chiar de administrația locală să revenim. De data aceasta vom vorbi despre platoul din fața Primăriei Adad.

  Platoul

  Despre degradarea lentă, dar sigură, a platoului din fața Primăriei, s-au mai scris articole încă de acum patru ani  (vezi întregul articol AICI), iar de atunci autoritățile nu au făcut nimic pentru a repara/restaura/rezolva re…. ce cuvinte mai doriți dumneavoastră care încep cu „re”, platoul lăsat moștenire de arhitectul Miloș Cristea.

  După TAB-urile de la Revoluție, marmura a început să „obosească”, iar în urmă cu doi ani o macara de 25 de tone s-a priponit pe platou pentru a înălța bradul de Crăciun. Bineînțeles că marmura s-a crăpat mai mult sub greutatea „mastodontului”, iar opinia publică a taxat atunci administrația. Era și normal să o facă, așa cum am făcut-o și noi în interpelarea noastră către edili (articol întreg AICI).

  Răspunsul 1

  Deși cam uită să ne răspundă la anumite întrebări lăsându-ne cu „seen” pe aplicația de mesagerie și oriunde altundeva, purtătoarea de cuvânt a Primăriei ne zicea în 2019 că „Se are în vedere refacerea întregii suprafețe a platoului din fata Palatului administrativ, însă nu mai devreme de anul viitor.” Adică anul 2020, an în care ne-a lovit și pandemia… De atunci, din 2019 de când și-au asumat promisiunea, platoul a rămas neatins. A fost nebăgat în seamă asemeni unei cereri pe 544, făcută de noi, în care întrebam ce se întâmplă cu refacerea platoului, ignorată de biroul de presă a Primăriei. Dar despre asta poate într-un alt articol dedicat strict pe acest subiect…

  Răspunsul 2

  În aprilie anul acesta, am făcut o cerere în baza legii 544 prin care am vrut să aflăm dacă se va face sau nu se va face ceva în privința platoului: În urma unei declarații a Primăriei Arad din decembrie 2019 se avea în vedere „refacerea întregii suprafețe a platoului din fața Palatului Administrativ, dar nu mai devreme de anul viitor” (2020). Prin această cerere vă rugăm să ne spuneți ce s-a întâmplat cu acest proiect și când/dacă se va mai reface platoul în cauză. 

  Răspunsul, sec și cu un iz de „mai mergeți în… că n-avem noi timp de așa ceva” – ca să o spunem frumos-, a venit cu o întârziere de nu mai puțin de 25 de zile după expirarea termenului legal de 30 de zile. Suntem obișnuiți cu mici prostii de genul acesta, în special venind din partea Primăriei: „În bugetul anului 2021 a fost cuprinsă suma estimată pentru întocmire “DALI – Reabilitare platforme și alei mozaicate la Primăria Municipiului Arad”, în această perioadă fiind în pregătire documentația de achiziție a acestor servicii de proiectare”. Serios? Nu credem! Știm de la o colegă de birou care se ocupă cu activitatea Primăriei Arad că în acest DALI nu a fost inclus și platoul în sine.

  Revenim… în 2022, 2023, 2024 ș.a.m.d.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.