Pictură prin dans. Spectacolul inedit al artistului Krisztián Gyergye, la Galeria Delta

  de [email protected] | 5 decembrie 2019, 3:28 PM | Cultură

  0

  Luni, 9 decembrie, de la ora 18:00, Galeria Delta va găzdui spectacolul-performance „Licitație/pictură – dans – imagini distruse/” semnat de Krisztián Gergye, unul dintre cei mai interesanți reprezentanți ai dansului contemporan din Ungaria. Intrarea va fi liberă.

  La finalul evenimentului de circa 50 de minute, picturile create prin dans vor fi puse la licitație pe loc, iar sumele oferite vor fi donate filialei arădene a Uniunii Artiștilor Plastici din România, anunță organizatorul evenimentului, Compania Aradi Kamaraszínház. Pe de altă parte, imaginile terminate care nu își vor găsi proprietar vor fi distruse imediat.

  Stilul unic al lui Krisztián Gergye rezultă din relația lui cu muzica și artele plastice. Spectacolul de dans și mișcare „Licitație/pictură – dans – imagini distruse/” pune accentul pe o activitate fizică, valabilă în sine, care poate fi interpretată ca un performance de dans și teatru. Scopul lui final este de a realiza o pictură care se naște dintr-o acțiune scenică și gesturi de artă vizuală vie. În timp ce dansează, cu ajutorul propriului său corp, protagonistul creează o pictură pe pânză. Suntem martorii metamorfozei artistului din care rezultă o lume în care teatrul și artele vizuale interacționează pentru ca, la final, să se contopească.

  Spectacolul a câștigat marele premiu la cea de-a șasea ediție a festivalului „Monotánc” din Ungaria.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.