duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Piața neagră a meditațiilor din Arad. Părinții scot sume mari să le ofere copiilor altă pregătire decât cea de la „clasă”

  de Andrada Bobiș | 2 martie 2023, 8:09 AM | Educaţie

  0

  Pe piața neagră a meditațiilor din Arad, o ședință de două ore la matematică costă între 50 de lei și 150 de lei, iar la limba și literatura română costă între 30 și 100 de lei.
  Cele mai căutate materii pentru meditații sunt cele de bază, respectiv limba și literatura română și matematică, dar și engleza. Aici vorbim în special despre elevii de clasa a VIII-a, dar mai nou și despre elevii din clasele primare – ceea ce e „strigător la cer”, ca să folosim o expresie des folosită.

  Cât costă meditațiile pentru elevii din ciclul primar

  Pe site-urile unde se caută profesori din învățământul primar, care fac meditații, aceștia pun anunțuri care spun că „Ședințele se vor efectua la domiciliul elevului. Preț 25 lei/oră”. Aici vorbim strict legat despre meditațiile oferite unui elev de ciclul primar.

  Cât costă meditațiile pentru elevii de liceu

  Dacă vorbim despre elevii de liceu, sumele sunt mult mai mari.
  Cel puțin la Arad, dar suntem convinși că așa e în întreaga țară, sunt tot mai multe cazuri în care (și) elevii de clasa a IX-a sunt nevoiți să facă meditații la matematică. Cauza? Probabil că la orele de clasă li se predă foarte puțin și, ca să înțeleagă materia, aceștia trebuie să plătească pentru ore suplimentare.
  Pentru două ore de meditații la matematică, în Arad, un elev de clasa a IX-a plătește între 100 de lei și 150 de lei.
  Părinții ai căror copii se pregătesc de Bacalaureat sunt nevoiți să scoată din buzunar pentru meditații, sume ceva mai mici. Un anunț din Arad sună așa:
  ,,Bună ziua! Ofer meditații pentru bacalaureat la română, sociologie și engleză…[…].Meditațiile se desfășoară atât online cât și fizic în funcție de preferințe, indicat ar fi fizic dacă sunteți din Arad. Preț 70 lei – 1h jumătate-2h în funcție de cât ne ia să parcurgem lecția respectivă”.

  Câți bani trebuie să plătească părinții pentru meditații pe an, pentru un copil

  La un calcul simplu, pentru un copil, dacă merge la meditații la o singură materie, părinții trebuie să pună deoparte lunar aproximativ 400 de lei, adică 4.800 lei pe an. Durerea cea mai mare este pentru părinții care au doi copii pe care-i duc la meditații. Sumele ajung chiar și la peste 10.000 de lei, pe an. Asta în cel mai fericit caz, când fiecare dintre cei doi copii sunt pregătiți doar la câte o materie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.