Pian vs. flaut – sau Teo Milea și Ionuț Cădariu, la puterea a doua în Boeme Teatru | Foto / Video

  de Raluca Medeleanu | 1 August 2017, 12:36 PM | Cultură | Muzică | Topic special | Video

  0

  De Teo Milea nu te plictisești. N-ai cum să zici „am fost la un concert și mi-a ajuns”. Dacă muzica lui nu e pe stilul tău, e una. Dar dacă te-a prins, te-a prins cu totul și de fiecare dată când ai ocazia să-l asculți la vreun eveniment din oraș, te duci cu siguranță.

  Cam așa a fost și în cazul celor două concerte consecutive, duminică și luni, susținute de Teo la pian, împreună cu Ionuț Cădariu la flaut, în Cafeneaua Boeme de la etajul I al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Organizatorii s-au văzut nevoiți să facă două spectacole, căci cererea din partea publicului a fost peste capacitatea cafenelei.

  Sala a fost plină, atât duminică, cât și luni, căci pe lângă faptul că Teo Milea e un magnet în sine, ideea de a asculta muzica semnată de el acompaniată de un instrument atât de suav precum e flautul a surâs multora. Iar Ionuț Cădariu e și el cunoscut publicului, din cadrul orchestrei Filarmonicii de Stat Arad. Ceea ce a rezultat a fost, așadar, o colaborare extrem de reușită, spunem noi. Mai ales că duetul a funcționat poate și mai bine datorită prieteniei de 25 de ani care îi leagă pe cei doi muzicieni.

  Milea a spus publicului că cele cinci compoziții muzicale pentru pian și flaut le-a compus înainte să plece în Canada, ca un fel de cadou atât pentru prietenul lui cel mai bun, Ionuț Cădariu, cât și pentru orașul său natal, Aradul.

  „«A new begining» e moștenirea pe care v-o las eu vouă. Am fi dorit să cântăm afară, pe terasă, dar nu s-a putut căci s-ar fi putut lăsa cu amendă. Sperăm să mai putem cânta vreodată în aer liber în Arad. Dacă puteți face ceva legat de asta, vă rog să faceți că ar fi păcat ca orașul să rămână ca un sanatoriu”, a spus Teo Milea, chiar înainte să se așeze la pian.

  ––––––––––

  Înainte de începerea concertului de luni seară, ne-am intersectat cu Teo și Ionuț chiar în holul teatrului, astfel am profitat de ocazie și i-am luat la întrebări, pentru a afla mai multe despre colaborarea lor.

  Special Arad: De unde a venit ideea colaborării, vă cunoașteți de mult?

  Teo Milea: Cam minim de douăzeci și cinci de ani. E o prietenie foarte veche între noi și am zis că ar fi bine să lăsăm ceva în urma acestei prietenii.

  Special Arad: Ați mai cântat până acum împreună?

  Teo Milea: Prin tabere. Acesta e primul proiect pe care îl facem împreună, am mai cântat așa, aleatoriu, prin studenție, dar o treabă serioasă este chiar prima.

  Special Arad: Ieri a fost concertul de „debut”. Cum vi s-a părut?

  Ionuț Cădariu: Foarte bine!

  Teo Milea: Da. A mai fost acum vreo doi ani o afișare în fața publicului, dar era în Timișoara, după care am plecat. Acum m-am întors în țară și avem ocazia să cântăm materialul ăsta și vor mai fi și alte ocazii.

  Special Arad: Plănuiți un album?

  Teo Milea: Se lucrează la proiectul ăsta, dar o să aducem toate informațiile când avem toate detaliile necesare..

  Special Arad: Ionuț, cum e să cânți cu Teo. Ați avut o perioadă de repetiții sau e ceva spontan?

  Ionuț Cădariu: Bineînțeles că am avut. Suntem ceva mai serioși decât acum douăzeci și cinci de ani în ce privește cântatul.

  Teo Milea: Adică acum știm toate notele…

  Special Arad: Cât este parte din compoziția originală și cât improvizați pe scenă?

  Ionuț Cădariu: Aici nu e deloc improvizație. Respectăm ceea ce a compus prietenul și compozitorul Teo Milea. Nu improvizăm.

  Teo Milea: Numai vorbele le improvizăm!

  Special Arad: Compozițiile pe care le auzim sunt de pe parcursul carierei sau ceva nou?

  Teo Milea: Tot ceea ce am scris pentru materialul de pian și flaut sunt compoziții noi, scrise în 2015, apoi a mai fost o piesă care a apărut în 2017, „The first waltz” și posibil că pe viitor vor mai apărea mai multe piese, un material mai mare decât acum și posibil, într-o bună zi, un disc vinil, mp3, varianta ascultabilă și acasă.

  Special Arad: Vara aceasta mai planificați spectacole împreună?

  Teo Milea: Poate pe Skype, pentru că eu peste câteva zile mă duc acasă, peste „baltă” și după aceea avem de lucru la ceea ce decidem să facem pe mai departe. O să-ți aducem toate informațiile în „prime time”.

  IMG_3053 IMG_3052 IMG_3051 IMG_3050 IMG_3049 IMG_3048 IMG_3047 IMG_3046 IMG_3045 IMG_3044 IMG_3043 IMG_3042 IMG_3035 IMG_3034 IMG_3033 IMG_3032 IMG_3031 IMG_3030 IMG_3029 IMG_3028 IMG_3027 IMG_3026 IMG_3024

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.