Peste o săptămână, multe dintre zone din Italia trec din nou în „scenariul galben”

  de - | 17 aprilie 2021, 9:57 AM | Internaţional

  0

  Italia va relaxa o parte din restricțiile impuse de pandemie de coronavirus și multe dintre zone trec din nou în „galben”, ceea ce înseamnă risc moderat. Potrivit premierului Mario Draghi, din 26 aprilie, ar urma să înceapă redeschiderea şcolilor în anumite zone, precum și redeschiderea restaurantelor, dar numai în aer liber. 

  Mario Draghi a afirmat că guvernul său a decis să-şi asume un „risc calculat” şi să clasifice regiunile italiene ale căror date epidemiologice sunt satisfăcătoare din nou în „zona galbenă”, cu risc moderat, în care restricţiile sunt mai puţin severe, relatează AFP, citată de Agerpres și Digi24.

  Premierul Draghi a spus că prioritatea va fi dată activităților în aer liber (activitățile de catering, sport și divertisment), dar și școlilor, care se redeschid complet cu prezență fizică în zonele galbene și portocalii, în timp ce în zonele roșii, elevii se vor împărți între cei care vor învăța la școală și alții în online.

  Interdicția ieșirii din case după ora 22.00 ar urma să rămână în vigoare, potrivit Europa FM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.