duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste jumătate dintre elevi ar pleca din România!

  de Special Arad | 4 aprilie 2023, 4:03 PM | Educaţie

  0

  Aceasta este una dintre concluziile celui mai recent studiu declarat reprezentativ la nivel naţional, realizat de organizația Salvați Copiii. Potrivit www.edupedu.ro, care citează sondajul publicat de Salvați Copiii, peste jumătate dintre elevii de gimnaziu și liceu din România iau în calcul să plece din țară (aproape 38% au răspuns „Da, pentru un timp”, iar 17,3% „Da, definitiv” la întrebarea dacă ar pleca din România). O treime din elevii de gimnaziu şi liceu doresc, oricum, să studieze în străinătate.

  Sondajul indică și motivele pentru care copiii ar emigra, principalele cauze fiind nemulțumirea față de condițiile de viață din România şi oportunitățile legate de educație.

  Când vine vorba de toleranţă, lucrurile sunt împărţite. Toleranţa faţă de copiii cu probleme de sănătate mintală a scăzut cu câteva procente bune faţă de 2013 (de la 36,6% la 31,9%), dar, tot în studiu, și tot potrivit detaliilor furnizate de edupedu.ro, toleranța față de colegii romi sau cu dizabilități fizice a crescut față de acum 10 ani.

  Potrivit edupedu.ro, sondajul arată că cel mai ridicat nivel de toleranță se manifestă față de copiii refugiați, urmați la mică diferență de copiii din sistemul de protecție.

  Datele anchetei Salvați Copiii România, care măsoară felul în care copiii își cunosc drepturile și mecanismele de protecție pe care le au, au fost culese în perioada noiembrie – decembrie 2022, în bază unui chestionar autocompletat, pe un eșantion de 1.098 de copii, grupul-țintă fiind cel al elevilor de gimnaziu și liceu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.