vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 700 de locuri de cazare, pregătite pentru refugiații care ajung la Arad

  de Special Arad | 4 martie 2022, 3:03 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a adoptat astăzi o hotărâre prin care sunt stabilite ca locații de cazare a cetățenilor străini sau apatrizi care provin din zona conflictului armat din Ucraina, intrați în România și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, o serie de spații puse la dispoziție de Consiliul Județean Arad și mai multe primării din Județul Arad, pentru care aceste instituții pot asigura, pe termen scurt și până la apariția unor eventuale noi reglementări legale, servicii de cazare, masă și asistență medicală primară.

  Numărul locurilor de cazare existente în aceste spații este 763, din care 187 în Municipiul Arad

  Mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean și primarilor care pun la dispoziție aceste spații de cazare împreună cu toate serviciile aferente pentru găzduirea în bune condiții a persoanelor venite din zonele de conflict. De asemenea țin să mulțumesc tuturor reprezentanților societății civile din Arad, persoanelor juridice, reprezentanților instituțiilor publice și persoanelor fizice care în ultimele zile au făcut eforturi extraordinare pentru a alina durerea cetățenilor ucraineni, fie prin strângerea de fonduri sau bunuri și transportul lor în Ucraina, fie prin punerea la dispoziție a propriilor locuințe pentru cetățenii care au fugit din calea războiului. Îi încurajez pe toți să continue aceste activități nobile, iar noi, ca instituții, putem veni în sprijin, în măsura cadrului legal, în situații mai deosebite, prin aceste locuri de cazare și prin orice alte măsuri de sprijin. Toți reprezentanții instituțiilor deconcentrate din Arad sunt pregătiți să ofere sprijin specializat în domeniile lor pentru cetățenii din Ucraina care vor rămâne în zona noastră un timp mai îndelungat”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

  Gestionarea locurilor de cazare pentru cetățenii proveniți din zonele de conflict din Ucraina se va face prin Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad, cu program permanent, număr de telefon 0748112024.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.