duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  22 de tone de deșeuri au fost oprite de polițiștii de frontieră la Nădlac II

  de Ioana Costaș | 8 februarie 2024, 1:29 PM | Știri Arad

  0

  22 de tone de deșeuri au fost oprite de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, miercuri, 7 februarie, în urma unui control efectuat pe sensul de intrare în țară. Deșeurile proveneau de la o societate comercială din Anglia, destinația acestora fiind o firmă din România. Șoferul, un cetățean sârb, nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control – polițiștii de frontieră și lucrătorii Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 7 februarie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean sârb. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, plastic, de la o societate comercială din Anglia pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 22.037 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Nici o zi fără migranți prinși la vama Nădlac, încercând să treacă ilegal frontiera

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.